avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract mecenat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract mecenat

Buna dimineata,

Conducerea societatii a hotarat sa incheie un contract de mecenat cu o persoana fizica care are nevoie de o interventie chirurgicala, dar suma de bani care reprezinta obiectul contractului, o putem transfera direct in contul spitalului? Daca nu care e baza legala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 10:58, 24 Octombrie 2014
Buna ziua!
Reglementarea legala a cazului mentionat de dumneavoastra se regaseste in Legea 32/1994, art 1, alin. 3 si 4.
Atentie: contractul de mecenat se incheie cu beneficiarul si trebuie intocmit in forma autentica!

Art 1
[...]
(3)Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfăşurarea unor activităţi în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată.
(4)Actul de mecenat se încheie în forma autentică în care se vor specifica obiectul, durata şi valoarea acestuia.


Spor si voie buna!
Sa inteleg ca trebuie transferata direct in contul beneficiarului.

Buna ziua din nou!
Da, direct beneficiarului. De altfel, e mai sigur asa. Catre spital puteti efectua o sponsorizare, dar o sa fie mai dificil de urmarit destinatia banilor conform obiectului sponsorizarii.

Spor si voie buna!
Buna ziua,

Am inteles, dar o sa fie mecenat si nu stiu cum sa facem sa fie ok cu transferul banilor.

Consideram ca este ok sa transferam catre spital, evitam comisioane si etc.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mecenat sau sponsorizare? oanceamonicateodora@gmail.com oanceamonicateodora@gmail.com Buna ziua, Pentru a putea plati cursurile unui elev la limba engleza trebuie sa incheiem un contract de mecenat sau sponsorizare? (vezi toată discuția)
Contract sponsorizare persoana fizica cosmin8917 cosmin8917 Buna dimineata! Pot incheia un contract de sponsorizare cu o persoana fizica? Sau este necesar sa primim o recomandare de la o fundatie / institutie? Va ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile limitat ginnyy ginnyy Pot incadra la cheltuieli sociale (deductubile limitat) - ajutor pt boala grava acordat salariatului pt sotia (tratament cancer pt sotie)? sau aceste ... (vezi toată discuția)