avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa lunara pentru serviciul public de televiziune.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa lunara pentru serviciul public de televiziune.

Art. 40
(1) Veniturile proprii ale societatilor provin din taxe de abonament de radio si de televizor, din surse realizate potrivit obiectului de activitate, precum si din donatii sau sponsorizari.
(2) Posesorii receptoarelor de radio si de televiziune sunt obligati sa plateasca o taxa de abonament catre serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune.
(3) Abonamentul se obtine pe baza unei cereri-tip care contine si angajamentul de plata al abonatului. Cererea aprobata are caracterul unui act autentic ce constituie titlu executoriu si se executa dupa aceeasi procedura ca si sumele datorate fiscului.
(4) Nivelul taxelor de abonament, pe categorii de platitori, modalitatea de incasare, precum si faptele care constituie contraventie se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Am citit si am inteles ca a ceasta taxa e obligatorie...de ce sa fie obligatoriu un serviciu pe care nu il utilizez , de ce sa il platesc??!!
La sediul social nu exista radio/ tv.
Primesc azi o notificare de plata prin care ma instiinteaza de obligatia neindeplinita. ma avertizeaza ca nu am dat curs Notificarii din decembrie 2014, si ca pe langa debitul de 1800 mai tebuie sa le achit conform calulatiei, 1250. in notificare taxa e de 15 lei/ luna. in calculatie taxa e de 50/ lei pe luna.
Deci, trebuie sa achit 3050 lei.
CE A FOST ACEASTA TAXA, MAI EXACT?!

Alte discuții în legătură

Plata taxa tvr din 2012 verificator verificator Sunt Persoana Fizica Autorizata, cu sediul social la domiciliu, iar activitatea o desfasor pe teren, la beneficiari. La domiciliu nu desfasor nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii taxelor radio/tv Meina Meina \\"Conform HG 977/2003 (modificata si completata de HG 1292/2007 si HG 1012/2009) si HG 978/2003 toate persoanele fizice cu domiciliul în România, cu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)