avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social

acte necesare majorare capital prin profit nerepartizat (dividende)
AGA +Nota contabila + ultima balanta+bilant (la ce data?) mi s-a zis de l a RC ca trebuie bilant la dat amajorarii insa contabila spune ca nu poate face bilant in timpul anului mi-l da pe cel din 31.06.2009 , e ok asta?
inca nu sunt lamurita de continutul actelor contabile

Help!!!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 23:00, 4 Octombrie 2009
Va trebuie
- Hotarare AGEA,
- nota contabila in care sa fie inregistrate valorile cu care se majoareaza capitalul..si sa se vada mutatia din contul de profit in contul de capital
- balanta contabila inainte de majorare (in care profitul nu a fost inca transferat in contul de capital
- balanta contabila dupa majorare ( profitul este trecut in contul de capital)
Se cere ca actele contabile ( bote +balante) sa fie vizate de un expert contabile (semnatura si stampila)
Bilantul nu este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor !- majorare de capital- rodia rodia Am mare nevoie de ajutor in urmatorul caz: Daca o societate,micointreprindere care are asociat unic doreste sa isi majoreze capitalul social din contul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl ruxandra stef ruxandra stef Asociatul unic al unei SRL doreste majorarea capitalului social cu suma cu care a finantat societatea, respectiv suma se regaseste in cont contabil 4551. Se ... (vezi toată discuția)
Cresterea capitalului social din profitul net iuli-ana iuli-ana buna ziua, societatea la care lucrez doreste sa creasca capitalul social din profitul net, intrebarea mea este daca este necesara depunerea sumei respective ... (vezi toată discuția)