buna ziua,
societatea la care lucrez doreste sa creasca capitalul social din profitul net, intrebarea mea este daca este necesara depunerea sumei respective in banca sau se fac doar harti la camera de comert
multumesc anticipat si va rog sa ma scuzati daca nu am postat bine subiectul
Pentru majorarea capitalului social din profitul obtinut pe anul trecut, nu este necesara debunerea sumei respective in banca, acest profit trebuie sa rezulte din bilant.
Actele necesare pentru majorare se depun la Ofciul Registrului comertuli si nu la Camera de Comert. :)
am fost la orc si mi-au cerut balanta , bilant si chitanta pt. depunerea capitalului, le-am spus ca majorarea o fac din profitul net si a zis ca nu ii intereseaza vor chitanta, unde pot citi despre aceste lucruri, nu are logica existenta banilor daca eu masorez capitalul din profit
Ma surprinde faptul ca ORC a cerut chitanta, eu am fost chiar ieri cu o astfel de majoare (fara chitanta) si nu am avut nicio problema. Nu inteleg logica pentru care se cere chitanta atata timp cat suma respectiva reiese clar din bilant.
Referitor la plata impozitului pe dividende iar mi se pare o prostie.
Art. 138. - La cererea de inregistrare a mentiunii privind majorarea capitalului social prin incorporarea rezervelor/ beneficiilor/primelor de emisiune se ataseaza actul modificator, in original, situatiile financiare si balanta insotitoare, dupa caz, precum si dovezile privind plata taxelor legale si timbrul judiciar, in original.