avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare procent parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare procent parti sociale

Intr-un srl cu 2 asociati la care procentele de participare sunt de 60% cu 40% se doreste modificarea procentelor la 90% cu 10% dar fara cesiune parti sociale.
Se poate face aport de capital din dividendele de ridicat de catre asociatul care doreste procent mai mare, chiar nu stiu cum sa procedez
Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 10:59, 11 Iunie 2010
Da se poate, prin hotarare a asociatilor, si bineinteles pe baza unei expertize contabile.
revin si cu alte intrebari: - pt. ce trebuie expertiza contabila?
- cum se procedeaza daca se aduce ca aport 1000 lei, se mareste numarul se parti sociale si respectiv procentul de aport ?
expertul contabil certifica faptul ca dividendele pe care le aveti de incasat se constitue ca aport la capitalul social.
daca se aduce ca aport 1000 lei, se mareste numarul se parti sociale si respectiv procentul de aport ?

DA
Daca societatea are director economic acesta nu poate sa intocmeasca o nota contabila pentru operatiunea respectiva?
Mentionez ca s-a mai facut o majorare de capital din profitul net, prin marirea valorii partilor sociale si la ORC initial s-a cerut NC facuta de expert contabil dar s-a renuntat aceasta nota fiind semnata de dir.ec.
daca se va majora capitalul social este obligatoariu ca la sf. anului sa se mareasca si rezerva legala la 5% din noul capital social, mentionez ca societatea are constituite si alte rezerve, o confirmare va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea capitalului social din profitul net iuli-ana iuli-ana buna ziua, societatea la care lucrez doreste sa creasca capitalul social din profitul net, intrebarea mea este daca este necesara depunerea sumei respective ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl ruxandra stef ruxandra stef Asociatul unic al unei SRL doreste majorarea capitalului social cu suma cu care a finantat societatea, respectiv suma se regaseste in cont contabil 4551. Se ... (vezi toată discuția)
Contul 455 conturi-asociatii ContSters153641 ContSters153641 Buna seara , spuneti-mi va rog daca am o anumita suma o pot transfera de la 4551 sus la 101 la capital ?Prin registru comertului ? Cu ce acte trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)