buna seara , am si eu o intrebare .profitul obtinut in anul 2011 l-am repartizat in dividende s-a platit impozit pe dividende 16% pot sa repartizez dividendele la majorarea capitalului social
Da, se poate cu aprobarea adunarii generale a asociatilor. Luati in considerare ca este necesara depunerea unui nou act constitutiv actualizat care sa cuprinda capitalul social si repartizarea lui dupa includerea majorarilor efectuate.
buna seara , vreau sa va mai intreb daca din 457 ii transfer in contul 4551 ,este asociat unic,ii tb cumva extras din bc la reg comert sau este valabila doar hot aga facuta de un expert
Nu ii trebuie nimic de la banca, ii trebuie nota contabila si bilantul, iar decizia asociatului unic si-o face singur, cum sa i-o faca un expert?
Insa cred ca este o problema cu dividendele deja repartizate si platit deja impozitul. Nu se mai poate majora capitalul cu ele prin incorporarea beneficiilor, ci pur si simplu ca o majorare normala, simpla cu aport in numerar... Majorarea captalului cu ajutorul beneficiilor(dividendelor) se face in mod special tocmai pentru a nu se mai plati impozitul de 16% pe ele...Daca este o majorare simpla cu aport in numerar nu va trebuie decat extrasul bancar.
Poate un consultant de specialitate sa ma aprobe sau sa ma corecteze...
Aveti drepate @unmoeglich. Cel mai bine era daca se repartiza profitul pentru majorarea capitalului social, evitandu-se plata 16% impozit pe dividende.
Totusi, daca se doreste si in aceste conditii majorarea capitalului (eu nu as face-o, dar poate @negut_dorina are motivele sale s-o faca) se intocmeste o dispozitie de plata pentru incasarea dividendelor si, concomitent, se elibereaza o chitanta pentru incasarea aceleeasi sume care este document justificativ la O.R.C. la fel ca si foaia de varsamant de la banca.