am o intrebare, am semnat un contract cu o agentie imobiliara care m a facut sa semnez un contract cu ei spunandu mi ca, comisionul va fi cuportat de cumparator nu de vanzator si ac acel contract e o formalitae (am gresit si eu evident ca nu am citit bine) dupa ce am vadut apartamentul agentia mi a emis o factura de aproape 1000 de euro.... specific ca eu pe agentul respectiv nu l am mai vazut de atunci niciodata....evident eu nu o sa platesc.. dar as avea o intrebare.. in cazul in care se va ajunge la tribunal, as avea sanse sa castiga..? (adevarul va castiga sau inselatoria...?)
Proba acceptata o sa fie inscrisul, nu puteti sa dovediti cu martori, daca exista, ceea ce s-a discutat inainte.
Da, agentia sanse mari de castig, la prima vedere, nestiind ce contine cu exactitate acel contract.
Martori am, atat prietenul meu care a fost de facat cand agentul mi a spus ca e doar o formalitate, cat si cumparatorii care o sa sustina si ei ca intelegerea era ca doar cumparatorii vor platii comisionul, doamna notar care o sa sustina ca nu a fost prezent nici un agent la semnarea contractului... (daca se ia in considerare)...plus ca agentul respectiv nu mai lucreaza cu agentia, dupa a fost o doamna agent care mi a spus acelasi lucru in fata cumparatorilo, dupa care a fost un alt agent care la fel mi a spus....cumparatoriinu ai vrut nici ei sa plateasca pentru ca nu i au ajutat cu nimic.. deci s a cam complicat situatia.. eu am sa merg sa incerc sa ne inteleg pe o cale amiabila desi nu stiu cum as putea pentru ca eu chiar nu vreau sa platesc acest comision, sa presupunem ca in tribunal o sa castige ei, daca tot nu platesc ce e cel mai rau caz care poate sa mi se intample? o sa fac inchisoare...?.. :D sunaciudat doar ca ma simt sa intreb avand in vedere ca nu am avut legaturi cu parte ajuridica...
Daca veti ajunge in instanta, veti fi obligat sa achitati doar ce s-a stipulat in sarcina dvs. in cuprinsul contractului asumat in intregime prin semnarea acestuia. Agentul va spune ca nu ati inteles corect ce v-a spus. Esential este ce scrie in contract, doar aceea va obliga.
agentul cu care am semnat eu nu mai lucreaza la firma respectiva, doamna la care am fost trasferata (pe care am vazut o o daca cand cumparatorii mi au platit avansul si ea tot asa mi au spus in fata cumparatorilor care sunt doua persoane, iar a trilea agent care l am vazut imi scria mesaje, prin care rezulta ca el nici nu stia ce se intampla cu contractul , mi a scris dupa 2 luni ca, contractul se va solutiona curand.....) Referitor la obligatia respectiva, daca se va da sentinta ca eu trebuie sa platesc si tot nu am sa platesc, atunci ce se va intampla...? factura pe care ei mi au emiso este de 1000 de euro...
Daca agentia va castiga procesul, veti fi nevoita sa platiti suplimentar cheltuieli de judecata si penalitati contractuale (daca exista). Daca nu veti da curs de buna voie dispozitiilor instantei de judecata care va emite sentinta, se va proceda la executarea silita mobiliara (poprire asupra veniturilor dvs.).
Am fost inselat
cocmarin
Buna,am vazut pe forum o poveste similara ca si a mea si v-as ruga daca se poate sa-mi dati ceva sfaturi:
In urma cu o luna am solicitat unei persoane sa-mi ... (vezi toată discuția)