avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O întrebare despre poprire dacă se plătește și ...
Discuție deschisă în Executare silită

O întrebare despre poprire dacă se plătește și pensie de întreținere

Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se calculeaza daca eu am salarul minim pe economie?Va rog ajutatima ,va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:40, 22 Septembrie 2017
Buna seara,
Teoretic, dupa ce prezentati dovada platii pensiei de intretinere, suma totala retinuta (pensia nu se diminueaza) vi se va putea opri pana la 1/2 din venitul net.
Nu am retinere pentru pensie dau din mana cum as putea dovedi?si ca sa inteleg din 1060 cat iau jumate vine 530 din care 250 de lei pentru pensia alimentare si din restu adica 280 de lei vine pentru proprirea a executorului?
Daca nu se tine cont de pensie si nu se tine, vi se va popri 1/3 din salariul net.
Dar legea nu zice daca ai o singura proprire ii 1/3 sau daca ai mai multe propriri ii 1/2.Atunci mai bine ii spun fostei soti sa ceara proprire pentru pensia alimentara ca ies mai bine??Si dupa ce vine hartia cu sentinta nu pot dovedi ca eu platesc pensia alimentara?
Nu iesiti mai bine deloc.
Ce puteti sa faceti , e sa faceti contestatie la executare pt a plati sub 1/3.

Alte discuții în legătură

Poprire Popescux Popescux Buna ziua. Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)
Coplatitorul executat silit? daniela elena daniela elena Buna seara, Acum 3 ani am girat, am semnat ca si coplatitor, pentru un credit imobiliar de 57 .000 de euro. Rata nu a mai fost platita de catre titularul ... (vezi toată discuția)