avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inspector protectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inspector protectia muncii

Este oare adevarat ca pentru a profesa ca inspector de protectie a muncii trebuie sa am vechime de 5 ani? (pe care cum sa o adun daca nu lucrez in domeniu). Cu cate firme pot face contract (2ore/zi) ca sa fiu in legalitate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:24, 4 Octombrie 2009
Art. 111 (1) din Codul Muncii spune: "Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare".
Pentru a va incadra in prevederile legii aveti dreptul la 4 contracte individuale de munca cu timp partial de 2 ore + 8 ore suplimentare.
Art.111(1) din Codul muncii se refera la un singur CIM, nu la mai multe.
Nu exista o astfel de reglementare ( vechime de 5 ani in profesie).
D-nul Tudor Valeriu
Aveti mare dreptate. :sorry:
ITM-ul cand vine in control se uita sa nu depasesti orele dintr-o zi desi stiu si ei ca nu exista o baza legala prin care se limiteaza nr. de CIM cu timp partial.
Probabil ca ceea ce ati auzit dvs se refera la acest paragraf:
Normele metodologice de aplicare ale Legii 319/2006
Art. 37. - În vederea abilitării pentru activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15, solicitanţii vor transmite un dosar care va cuprinde următoarele documente:
e) documente care atestă experienţa de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru personalul care va desfăşura activităţile de prevenire şi protecţie.
In acest caz, este vorba de actele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul pentru obtinerea unui certificat de abilitare de catre un serviciu extern de prevenire si protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime 5 ani in domeniul ssm sadrian sadrian Buna ziua. Conform Art.37 din HG 1425/2006: (1) În vederea abilitării pentru activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15, ... (vezi toată discuția)
Conducator serviciu extern de prevenire si protectie lydog lydog Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru abilitarea firmei pe care o conduc, ca serviciu extern de prevenire si protectie, pot angaja o persoana pe postul de ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu extern ssm Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie: Am infintat de curand un SRL. cod CAEN 7490 si urmeaza sa depun dosarul spre comisia de abilitare ... (vezi toată discuția)