avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casă nouă, probleme cu fosa și lucrări restante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casă nouă, probleme cu fosa și lucrări restante

Buna ziua!
In martie 2017 am cumparat prin credit jumatate de duplex. In contractul de vanzare cumparare am specificat ce lucrari mai trebuie facute la casa si pana cand, dar nu am specificat si cat timp am garantie la duplex(lucrari). Din pacate fostul proprietar nu a respectat termenul si acum, 6 luni mai tarziu, inca nu am gard sau porti.
Intre timp au aparut si probleme cu fosa septica. Aceasta se acopera de apa,fiins situata cumva intr-o groapa si imi refuleaza in casa, lucru care nu se intampla la cealalta jumatate din duplex.
Ce pot face? Pot sa il actionez in justitie pe fostul proprietar(constructorul)? Obtin ceva (reparatia fosei si indeplinirea celor scrise in contract)?
Daca da,care e procedura?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:21, 21 Septembrie 2017
Buna ziua,

In primul rand, ar trebui sa il notificati pe constructor cu privire la obligatiile pe care nu le-a indeplinit, precum si cu privire la lucrarile care sunt neconforme (fosa septica). Cel mai bine este sa faceti aceasta notificare printr-un avocat. Poate asa il determinati sa rezolve de buna voie lucrurile.

Daca nu va reactiona la notificare, trebuie actionat in instanta pentru a cerere obligarea lui la respectarea obligatiilor asumate si la repararea lucrarilor neconforme, respectiv obligarea lui la plata unor despagubiri egale cu suma necesara pentru indeplinirea obligatiilor (realizarea gardului si a portii, respectiv repararea fosei ori realizarea altei fose).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces cu proprietar-buna ziua, sunt proprietarul unui apartament aflat într-o curte ... Siri.CV Siri.CV Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament aflat într-o curte comuna, acest apartament face parte dintr-o clădire care are in total 4 apartamente, calea ... (vezi toată discuția)
Fosa septica mare langa casa in cosmopolis gadget_1981 gadget_1981 Ma confrunt cu o situatie delicata si as dori un sfat. Am achitat avansul pentru o casa in cosmopolis, casa fiind ultima care va fi construita in complex. Ea ... (vezi toată discuția)
Bloc fara asociatie de locatari, marul discordiei plata reparatiilor pentru fosa septica acremene acremene Prima problema la care am nevoie de raspuns este daca in cazul nostru se poate infiinta o asociatie de locatari, in urmatoarele conditii: - bloc de 20 de ap, ... (vezi toată discuția)