avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial

Buna ziua,sunt casatorita de 6 ani ,sotul ma inselat si a parasit domiciliul la inceputul lui mai lasandu-ma cu un copil de 4 luni fara nici un ajutor economic,e plecat in Italia de aproape 2 luni nu stiu nici adresa nici nr tel,as
vrea sa il denunt pt abandon familial,este posibil?si care ar fi consecintele pt el?multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:33, 21 Septembrie 2017
Buna ziua,

Abandonul de familie este o infractiune care poate fi savarsita de catre un parinte care nu plateste pensia de intretinere timp de 3 luni consecutiv. Pentru a exista aceasta infractiune, trebuie sa existe o hotarare de instanta relativ la obligatia parintelui de a plati pensia de intretinere.

Asadar, ar trebui in primul rand sa divortati si sa obtineti pentru copil o pensie de intretinere pe care sa o plateasca tatal. Numai dupa aceea puteti face plangere penala pentru abandon de familie.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
ALEXANDRA VASILE, Avocat
În situaţia dvs., nu-i puteţi face nimic soţului.Aşa cum aţi fost sfătuită, introduceţi cerere de divorţ, apoi, o ordonaţă preşedinţială pentru domiciliul copilului la dvs. şi pensie alimentară din partea soţului, până la finalizarea divorţului.Pe baza sentinţei din Ordonanţă, puteţi să-l executaţi silit pentru plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei ganya ganya in afara de actiune de divort ce am mai putea face in cazul in care mama abandoneaza familia ? (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu mirel 025 mirel 025 ce proceduri trebuie urmate pentru a anunta o parasire de domiciliu:nude trebuie sa merg ? ce acte am nevoie si cum prebuie procedat ca pe perioada asta sa ... (vezi toată discuția)