avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGAT DE DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGAT DE DEMISIE

POATE ANGAJATORUL SA TE PUNA SA-TI DEPUI DEMISIA DUPA 3 SAPTAMANI DE MUNCA IN CAZUL IN CARE AI CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA INREGISTRAT PE DURATA DETERMINATA DE LUCRU DE 1 LUNA LA ITM BUCURESTI?#-o
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:44, 23 Noiembrie 2009
Demisia este un act unilateral al salariatului si angajatorului i se aduce la cunostinta. Nu te pune angajatorul sa-ti dai demisia ci o faci pentru ca asa vrei.
Demisia este vointa angajatului, nu a angajatorului.
Oricum pentru doar 1 saptamana cat mai este pana expira contractul este cam "aiurea" sa depui o demisie, pentru ca demsia presupune sa acorzi angajatorului un preaviz de 15 zile :D
Daca nici angajatorl nici dvs nu ami vreti sa continuati relatai de munca aveti alte posibilitati mai simple:
-incetare cu acordul partilor
-o cerere de concediu fara plata penru saptamana care mai este de lucrat, in cazul in care dupa expirarea contract aveti cumva stagiul necesar pt dereptul la somaj
Iar daca dvs nu vreti aceste cai, nu are cum sa va oblige, tb sa va mai "accepte" o saptamana.
I-AM SPUS SA-MI MAI DEA O SANSA,AVEAM MAI MULT DE O SAPTAMANA DE CAND ERAM BOLNAVA,O ZI CHIAR AM LIPSIT DE LA MUNCA DAR L-AM ANUNTAT CA MERG LA MEDIC. NICI NU PUTEAM SA VORBESC,MA DUREA GATUL,TUSEAM INGROZITOR,IMI CURGEA NASUL.MI-A DAT MEDICUL DE FAMILIE O RETETA IAR A DOUA ZI AM REVENIT LA MUNCA.CAND I-AM SPUS CA AM FOST BOLNAVA SI DE ASTA NU M-AM DESCURCAT MI-A REPLICAT CA TREBUIA SA-MI IAU CONCEDIUL MEDICAL.POT SA FAC CEVA? SA ACTIONEZ IN JUDECATA FIRMA? M-A PUS SA-MI SCRIU DEMISIA SI MI-A ZIS SA NUMAI VIN LA MUNCA DE ZIUA URMATOARE.NU SUNT SINGURA IN ACEASTA SITUATIE,MAI SUNT CATEVA COLEGE CARE AU PATIT ACELASI LUCRU.ESTE VORBA DE O FIRMA DE TELEMARKETING DIN CRAIOVA.
silvora
1- parcurgeti regulamentul forumului si postati mesaje fara majuscule
2- Demisia reprezinta vointa si este materializat numai de catre angajator .
In conditiile mentionate de dvs de CIM -perioada determinata,obligatia impusa este suspecta si oricum va obliga la continuarea activitatii in perioada de preaviz
patronul mi-a spus ca nu trebuie sa mai vin la munca de a doua zi, a zis sa vin pe data de 12 sa-mi dea salariul,sa-i semnez statul de plata si fluturasul de salariu. practic cat il obliga pe el legea sa ma plateasca? daca obtin un certificat medical care sa ateste ca am fost bolnava in acea perioada,ma ajuta cu ceva acest lucru.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata + alt contract pe perioada determinata... vidry vidry Salut!!! In data de 19.03.2008 m-am angajat la o firma cu un contract pe o perioada de 3 luni de zile.Dupa cele 3 luni de zile urma sa inchei un contract pe ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)