avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare process verbal 90zile+examen!!!!!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare process verbal 90zile+examen!!!!!!!

Buna ziua!

O sa va povestesc pe scurt, sa nu va plictisesc:

tatal meu conducea masina, in care eram eu si mama.stationam pe partea dreapta a drumului si m-am dat jos la un magazin.masina stationa cu motorul pornit si roata din stanga inclinata spre drum.cand m-am urcat eu in masina tata a semnalizat si s-a uitat in oglinda, apoi in momentul urmator un taximetrist a taiat o curba la dreapta si s-a atins usor de roata din stanga avand o foarte mica zgarietura.am plecat m-ai departe ca nu puteam sta, trebuia sa jungem urgent undeva.nu ne-am prezentat la politie in 48 de ore si taximetristul a facut plangere la politie si dupa cercetari, vai de mama lor ce gandire au domnii politisti, l-au scos pe tata vinovat si i-au suspendat carnetul pe 90 de zile + examen.+amenda 120lei in 48 de ore.

1. Ce acte trebuie pentru contestare PV si dosarul se depune la judecatorie?Apoi se merge la politie pentru ridicare permis pana la sentinta?
2. Procesul verbal nu indica companie de asigurari, e valabil??
3. La tribunal ma gandesc ca sunt chemati si martori, adica cei aflati in masina...
cate sanse sunt de castig?

posibil sa revin si cu alte intrebari...


VA MULTUMESC MULT!


Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 19:30, 4 Octombrie 2009
Pentru a contesta procesul verbal trebuie plinge4re copie a acestuia si copie carte de identitate in dublu exemplar urmind ca dupa ce depuneti plingerea la judecatorie sa solicitati o dovada pentru a ridica permisul
Nu are nici o releventa mentionarea companiei de asigurari in p.v.
Oricum va trebui sa se adudieze martori este in avantajul dv. ca si imprejurarea ca agentul nu a constata prin propriile simturi situatia din teren
in primul rind platiri amenda. in al doilea rind faceti contestatie impotriva procesului verbal. sint sanse mari sa cistigati. e o simpla parere.
1.Pentru a contesta procesul verbal trebuie sa faceti o cerere de chemare in judecata a IPJ-ului din zona in care a-ti primit acea contraventie si sa o depuneti la tribunal. Permisul poate fi ridicat numai in urma unui ordin judecatoresc,dupa cate stiu eu(poate ma insel ).
2. Daca procesul verbal nu este intocmit intocmai cum este formularul ,cu toate rubricele completate,atunci nu este valabil si poate fi declarat act nul de catre orice instanta.
3 La tribunal puteti dovedi, cele afirmate de dumneavoastra, prin orice mijloace de proba,inclusiv cu martori.Dupa cum a-ti descris situatia se pare ca taximetristul are dreptate pentru ca dumneavoastra nu erati parcat regulamentar,deoarece decretul spune ca este interzisa parcarea pe carosabil,chiar daca erati cu motorul pornit,numai in anumite zone se poate stationa pe partea carosabila.In momentul plecarii de pe loc trebuia sa va asigurati ca din spate sau din fata nu circula un alt autovehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie + amenda tulburare liniste publica alexandrueduard alexandrueduard Buna ziua, Apelez la bunavointa dumneavoastra in solutionarea unei probleme, si va multumesc anticipat in acest sens. In data de 10.11.2012 am facut o ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Add1cT3d Add1cT3d Buna seara, Tocmai mi-a fost reținut permisul de conducere pentru alcool dar la un mod foarte ciudat. Eram oprit pe o strada pe dreapta, a trecut un ... (vezi toată discuția)
Accident usor nedeclarat in termen de 24 ore la politia rutiera rdumitru2014 rdumitru2014 masina sotiei, stationata dupa terminarea refugiului statiei de autobuz cu avariile pornite si rotile fata in unghi de cca. 30 grade spre stanga, ramase asa de ... (vezi toată discuția)