avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie + amenda tulburare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie + amenda tulburare liniste publica

Buna ziua,

Apelez la bunavointa dumneavoastra in solutionarea unei probleme, si va multumesc anticipat in acest sens.

In data de 10.11.2012 am facut o geometrie la masina - am acte in acest sens.
In data de 22.11.2012 deplasandu-ma in Sinaia, din cauza gropilor datorate lucrarilor de refacere a drumului, am avut impresia ca masina "trage" stanga. Am semnalizat dreapta, am stationat 1 minut in afara partii carosabile, pe trotuar intr-un loc unde trotuarul era foarte lat, nu am incurcat pe nimeni. In masina eram 4 persoane, masina a avut tot timpul motorul pornit, si a fost pusa pe avarii, timp de, repet, maxim 1 minut, intr-o zona cu semn de oprirea interzisa. La 200m mai in fata un agent de la circulatie. Acesta ma opreste, ma trage pe dreapta, pe acelasi trotuar, de data aceasta pe diagonala, astfel incat sa blochez de tot trotuarul. S-a recomandat: "Buna ziua, brigada de politie Sinaia" actele dvs. Ii dau actele, il intren ca am facut, mi-a spus ca am "parcat neregulamentar, restrictionand deplasarea pietonilor pe trotuar". I-am expicat motivul stationarii, si a plecat cu actele la masina de politie. Dupa cca 15 minute, mi-a adus procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez. Am observat apoi ca s-a dus catre mai multi taximetristi - pe care i-a luat ca martori, motiv pentru care am luat si eu o persoana din masina si m-am dus la respectivul politist sa-l intreb de ce el are dreptul la martori si eu nu. Acesta a intrat in masina a zis ca nu stea sa-mi dea mie explicatii. Am sunat la 112, am cerut legatura la Politia Rutiera, unde am solicitat un alt agent insa cererea mi-a fost refuzata. Apoi nervos m-am intros la masina. Deoarece stimabilul domn politist "m-a tras" pe trotuar, avand o trecere de pieton la 1m in spate si un sens giratoriu la 2 m in fata si multi pietoni pe trotuar, m-am dus la politist care era in masina, si i-am cerut sa vina sa opreasca circulatia sa pot da cu spatele in conditii de siguranta, pentru ca el ma oprise acolo. Bineinteles ca nici macar nu a deschi geamul, motiv pentru care am inceput sa strig la el. Apoi senin a deschis usa si mi-a zis ca ma sanctioneaza pentru tulburarea linistii publice si pentru ca i-am vorbit la pertu'.

La cateva zile, primesc acasa amenda pentru stationare, si ca sa nu merg pana la Sinaia am platit-o (70 lei) chiar daca nu am avut nicio vina. Constatand ca nu am fost sanctionat si pentru liniste publica, m-am gandit ca stimabilul domn politist si-a dat seama ca a gresit...

La alte cateva zile, primesc amenda 1.000 lei adica MAXIM pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Mentionez ca sunt manager la o firma, nu sunt un om fara educatie, si deasemenea recunosc ca poate am ridicat tonul dar 1000 de lei mi se pare cam mult.

Mai mult, nu mi s-a dat posibilitatea sa achit 50% in 48 h.

Acum, greseli pe care le-a facut agentul (din pct meu de vedere):

1- nu s-a legitimat
2- nu m-a interbat daca am probleme la masina, desi masina era pe avarii cu motorul pornit si cu noi, 3 persoane in masina, 1 persoana in afara masinii la maxim 1m. Deci nu am fost la cumparaturi :)
3- Nu m-a ajutat sa ies de pe trotuarul pe care el m-a si oprit
4- Pe procesul verbal pentru amenda de circulatie mi-a scris ca "fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/0/8 din OUG 194/2002 si sanctionata de art 99/2 din OUG 194/2002"

oug 194/2002 se refera la ordonanta de urgenta privind regimul strainilor in Romania, republicata in 2008#-o

in timp de oug 195/2002 se refera la republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006

5- am fost sanctionat pentru tulburarea linistii publice desi NU mi s-a propus sa semnez acest proces verbal, NU am fost de fata cand a fost intocmit, iar pe procesul verbal este mentionat ca: "Contravenientul nu este de fata/refuza/ nu poate lua la cunostinta..." Unde NU este taiat... deci eu am fost de fata, cand eu nu am fost, mai mult martorul politistului a semnat ca refuz sa semnez, cand eu nici macar nu am vazut al doilea proces verbal.

Va rog mult sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa castig un eventual proces pe care doresc sa-l deschid la Judecatoria Sinaia.
---
in acest sens va rog sa-mi precizati daca pot contesta vreunul dintre procesele verbale,

Alte discuții în legătură

Distanta dintre masina si garaj Bontidean daniel Bontidean daniel Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost ... (vezi toată discuția)
Se sanctioneaza stationarea in fata unui garaj ? Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva ca am cautat de m-am zapacit - atat in OUG 195/2002, cat si in Regulamentul de aplicare - si nu am ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie - parcare neregulamentare pe trotuar florentincristea florentincristea salut in ziua de 28.09.2012 in jurul orelor 9 am parcat masina in sectorul 1 bucuresti pe strada mexic in dreptul cladirii cu nr 3 pe traotuar. in jurul ... (vezi toată discuția)