avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor cu numele actualului soț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor cu numele actualului soț

Buna seara,
Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta intr o problema:doresc schimbare nume copil minor ,nascut dintr un concubinaj la sfarsitul caruia a ramas custodie exclusiva mie.Intre timp m am recasatorit si doresc ca si copilul sa poarte numele actualului sot(el a crescut o de la varsta de 3 ani,acum are 8,)ii este profesor la scoala unde, fetita dorindu si acelasi nume cu noi ,isi scrie pe lucrari ca o cheama ca pe el,copii o intreaba la scoala de ce ii cheama diferit etc ,sufera pe acest aspect.Exista posibilitatea pe cale administrativa sa schimbam numele sau macar o reunire de nume ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Vali 2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 22 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati schimbarea numelui pe cale administrativa.
Ati incercat sa discutati cu tata sau doar presupuneti ca nu e de acord ? Mai discutati in scris ( mail, sms, facebook- oriunde) ca aveti nevoie sa dovediti ca nu e de acord sau macar ca ati incercat sa obtineti un acord.
In cazul neintelegerilor intre parinti, hotaraste autoritatea tutelara. Dupa ce aveti un raspuns oricare ar fi el de la autoritatea tutelara, inaintati actele către serviciul public local către serviciul public județean, respectiv al municipiului București.
In caz ca nu reusiti - nu va incuviinteaza de la primarie cererea, atacati hotararea la sectia de contencios administrativ.
Mai aveti varianta de a cere de la inceput instantei ca aceasta sa suplineasca acordul tatalui pt schimbarea numeleui, ca dvs sa va puteti prezenta odata cu cererea de schimbare a numelui, toate actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)