avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecătorul a luat în considerare la aplicarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecătorul a luat în considerare la aplicarea pedepsei doar declarațiile martorilor mincinoși. Pot obține înregistrarea ședinței de judecată pentru a demonstra asta?

În proces au fost audiați mai mulți martori, unii au spus adevarul altii au mințit, cei care au mințit sunt rude cu inculpatul insa judecătorul le i-a de bune declaratiile , tocmai pentru al ajuta pe inculpat acesta fiind o persoana influentă.Judecatorul nu ia in considerare declaratiile celorlalti martori care îi contrazic pe cei doi martori mincinosi si îi atribuie inculpatului circumstanță atenuantă a provocării, adică a fost provocat si de scris a savarsit fapta, tocmai pentru a da cea mai usoara soluție pe care instanța o poate da unui inculpat renunțare la aplicarea pedepsei. Inculpatul scapa cu cea mai usoara pedeapsă. Vreau sa intreb de ce in hotararea data nu se specifică clar si ce au zis ceilalți martori si se iau in considerare doar declaratiile date de doi martori care sunt rude cu inculpatul si care daca nu ar fi mințit inculpatul ar fi făcut închisoare. Vreau să fac plângere la inspecția judiciară împotriva judecătorului care nici macar nu intreaba martorii da isi mentine declaratiile date anterior, se poate demonstra cu înregistrările sedintei de judecata, vreau sa intreb daca cer înregistrarea instanța este obligată să o dea sau nu. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 19:21, 24 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa tineti cont ca sesizarea adresată Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să se refere la aspecte din activitatea instanţelor/parchetelor, la activitatea sau conduita judecătorului sau procurorului, la încălcarea de către aceştia a obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea unor abateri disciplinare, fără a pune, în nici un caz, în discuţie legalitatea hotărârilor judecătoreşti sau a soluţiilor date de procuror.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Nu puteti cere asa ceva. Doar CSM-ul poate.

Cu stima.
Oare un judecator nu trebuie sa fie un albitru in judecarea cauzei, oare acesta nu-si incalca atributiile atunci cand cel putin nu intreaba un martor daca isi mentine declaratiile anterioare , oare judecătorul nu trebuie sa tina seama la luarea hotărârii de declaratiile tuturor martorilor , judecătorul cat si procurorul de sedinta au gestionat foarte bine situatia scapand de pedeapsa o persoana care a savarsit o infracțiune destul de grava ultraj contra polițistului.Va multumesc !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de Procedură Penală, Art.4
(1) Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă.
(2) După administrarea întregului probatoriu, orice îndoială în formarea convingerii organelor judiciare se interpretează în favoarea suspectului sau inculpatului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Patrascu Razvan din legea citata rezulta ca nu poti face nimic contra unui judecator necinstit care rastalmaceste legea pe fata.
Sunt curios unde si cui poti reclama minciunile scrise de judecator in sentinta precum si lenea si incompetenta judecatorilor?
Sau faptul ca (In)justitia romana iti face proces de intentie.
Si mai ales in baza carui articol de lege.

Alte discuții în legătură

Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Renunțare aplicare pedeapsa viorelv viorelv In cazul in care in procesul penal nu m-am constituit parte civilă , fiind persoana vătămata doar, la infracțiunile de ultraj si tulburarea ordinii și ... (vezi toată discuția)
Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)