avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... SCOATERE DIN CIRCIUTUL AGRICOL
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

SCOATERE DIN CIRCIUTUL AGRICOL

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
Am decis sa fac un PUZ pt ca intentionez sa construiesc o cladire si terenul pe care il am este extravilan: livada. Mentionez ca am acord de defrisare de la Ministerul Agricultiurii.
In sedinta CUT de la mediu cand am fost chemata sa sustin proiectul ca si beneficiar a mai fost prezent si un domn de la Directia Agricola care a solicitat scoaterea din circuitul agricol.
Cand m-am prezentat la dansul pt a afla ce documente imi sunt necesare am aflat ca:
- trebuie sa platesc aproape 3000 lei pt un studiu pedologic pe care in fac doar colegii lor de la OSPA ( care mie nu imi este necesar pt ca nu ma intereseaza chiar deloc ce componenta / clasa de calitate are terenul avand in vedere ca eu torn beton pe el :)) nu infiintez vreo plantatie )
- trebuie sa platesc 500 lei pt o adeverinta emisa de ANIF
_ in functie de calitatea terenului apoi trebuie sa platesc o taxa si la MADR ( aprox 4-5000 lei)
- si in final trebuie sa mai platesc o taxa si catre OCPI (inca nu am aflat valoarea ei)
Aceste lucruri si sume mi se par aberante atata timp cat nu au fost cerute nici prin certificatul de urbanism emis de municipiu, nici prin certificatul de oportunitate emis de primaria localitatii pe raza carei este terenul.
Totodata nici pe teren in sine nu am platit astfel de sume.
Pot sa fac ceva sa nu mai platesc aceste taxe?
Dl cu care am discutat mi-a sus ca aceste reglementari au aparut acum 2 luni.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din circuit agricol ruth ionescu ruth ionescu Am un proiect ( PUZ) ce se desfasoara pe o suprafata de 16,4 ha. Terenul este in extravilan, agricol. PUZ-ul este finalizat si asteapta avizarea. Pt. avizare ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)