avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare - plata in rate ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare - plata in rate ?

Buna ziua. De curand s-a incheiat un proces penal in care m-am ales cu o pedeapsa cu suspendare si plata cheltuielilor judiciare in valoare de 5640 lei, suma care nu-mi este deloc accesibila.
Intrebare mea este: Pot plati aceste cheltuieli in rate ? Daca raspunsul este afirmativ, se poate sa-mi explicati si cum ar trebui sa procedez ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: creep000 , utilizator 22:35, 21 Septembrie 2017
Plata cheltuielilor de judecată se face integral, dar dacă nu aveți monetar, se va trece la executarea silită pe cale civilă.
E valabil ce vă spun, doar dacă toată suma reprezintă cheltuieli de judecată, și nu aveți și vreo amendă penală.
Cheltuielile de judecată se execută silit pe cale civilă, chiar dacă sunt de la instanța civilă, sau de la instanța penală.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Dapix, utilizator
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Gherase_Alexandru Gherase_Alexandru Am o nelamurire, daca banca solicita unei firme de prelucrari cu date cu caracter personal sa dispuna executarea silita, acestora nu le trebuie o hotarare ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin cam cat ar putea sa fie cheltuielile suplimentare valorii unui credit de nevoi personale in cazul in care nu poti platii rata si esti dat in ... (vezi toată discuția)
Executare pe bunuri...inexistente alex0099 alex0099 Va salut cu respect.Da,spre rusinea mea aceasta este o alta intrebare legata de executari silite din cauza imposibilitatii momentane de plata.Am contractat un ... (vezi toată discuția)