avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Am o nelamurire, daca banca solicita unei firme de prelucrari cu date cu caracter personal sa dispuna executarea silita, acestora nu le trebuie o hotarare judecatoreasca pentru a-l putea executa silit pe respectivul debitor? Mentionez ca in momentul acesta banca este platita integral si are anumite pretentii referitoare la speze bancare, eventuale cheltuieli daca este cazul, neavand garantii (ipoteca)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:21, 13 Septembrie 2013
Daca in contractul de creditare exista clauza ca reprezinta titlu executoriu in caz ca beneficiarul creditului nu isi asuma obligatiile,pe cale consecinta nu este necesara decat incuviintarea executari de catre instanta de judecata
:) multumesc frumos, dar la baza acelui contract s-a facut un acord de plata pentru a plati mult mai rpd aceasta datorie pe care le-o datoram, de altfel niciodata nu s-a pus problema sa nu fi platit doar ca nu platisem dobanda 1 luna cum trebuia, iar atunci am ajuns la acest acord de plata. Acesta a fost platit integral. Dupa ce am platit, m-am trezit la un an si jumatate cu aceasta problema si sincer nu inteleg de ce! Cum vine asta dobanda la dobanda?!Mentionez ca ei specifica acestea sub forma unor speze bancare sau eventuale cheltuieli. Deci sa inteleg ca voi fi obligat sub orice forma sa le dau platesc aceasta suma pe nedrept?
Nu e dobanda la dobanda, e penalitate pt neplata la timp a cat trebuia.
Firma e de recuperari creante, aceasta se poate adresa unui executor, acela instantei pt a cere incuviintare.
Cereti explicatii si lamuriti-va pt ce va pretind acea suma, e pacat sa ajungeti la executare sa mai datorati astfel alte cheltuieli.
Am cerut explicatii imediat dupa ce am achitat integral suma imprumutata, dar nu mi s-a raspuns. Mentionez ca am cerut detaliile sub forma de notificare cu confirmare de primire la care nu mi s-a raspuns, plus ca aceasta suma nu era specificata nicaieri, nici ca suma integrala, nici ca procent, nici calculata pe fisa de calcul. Fisa de calcul specifica ca in suma pe care am achitato integral erau incluse si dobanzile aferente acestui imprumut si "altele". Din cate cunosc, banca avea obligatia sa ma informeze corect asupra tuturor creantelor fata de ea, nu sa ma trezesc cu o suma de care nu aveam cunostinta.
Ok, plangeti-va de toate astea protectiei consumatorului. Scrieti cat de clar ce s-a intamplat si puneti ce dovezi aveti in sprijinul afirmatiilor dvs- de la contract, chitante, corepondenta etc, etc- toate in copii, desigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă ... MarianaB072 MarianaB072 Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă actualizarea dobânzilor? Executarea a fost începută acum 1 an. S-au făcut popririle ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Actualizare debit dupa finalizarea executarii roby2013 roby2013 Buna ziua, pentru o poprire pe salariu infiintata din 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este ... (vezi toată discuția)