In speranta ca nu am gresit thread-ul, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
Se doreste plecarea la munca in strainatate, pentru o pozitie de sudor. Persoana care doreste acest lucru, are interdictie de parasire tara datorita unui proces care s-a incheiat si s-a dat verdictul. Nu stiu care a fost cauza si nici care a fost decizia in cazul procesului insa trebuie sa se prezinte periodic, cand este chemat, la nu stiu ce sediu. Imi prezint scuzele pentru detaliile sumare insa nu stiu mare lucru despre acest caz insa stiu ca ar dori sa plece din tara, in Germania, pentru un post de sudor. Interdictia de parasire tara este pentru o perioada de 3 ani si a fost pronuntata in vara acestui an.
Exista vreo posibilitate sau abordare a problemei prin care sa poata pleca la munca in perioada de interdictie? Bineinteles, pe cale legala.Persoana are deja 58 de ani si se gandeste la faptul ca daca va mai sta 3 ani in tara, nu o sa mai fie tocmai apt dpdv fizic pentru astfel de munca. Mai ales ca pozitia pe care ar dori sa plece este de sudor in gaze rare si tinand cont de faptul ca a muncit destul de mult in aceasta industrie ( 30 ani ), este destul de intoxicat. Dar cum in tara nu prea se mai poate trai...la varsta aceasta se gandeste sa ia calea strainatatii...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, toate cele bune!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe durata termenului de interdictie, persoana respectivă poate solicita motivat instanței de executare să încuviințeze părăsirea teritoriului României. Instanța de executare soluționează cererea în camera de consiliu, după ascultarea persoanei supravegheate și a consilierului de probațiune, prin încheiere definitivă. În cazul în care admite cererea, instanța stabilește perioada pentru care persoana supravegheată poate părăsi teritoriul României.