avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie

Buna ziua ! Cum as putea face o contestatie sa o trimit la o judecatorie sa imi poata scoata interdictia de a parasi tara ?
In ce conditii a fost stabilita acea interdictie?
Am cu suspendare si mi sa pus mai multe conditii sa nu pararesc tara sa ma prezint la probatoriu..
Daca hotararea a ramas definitiva nu prea aveti ce sa faceti.
In cazul incalcarii se poate revoca suspendarea.
Consilierul de probatiune poate sa sesizeze instanta de executarea potrivit art. 95 c.p. daca constata ca se impune modificarea conţinutului unora dintre obligaţiile stabilite în sarcina dvs. Discutati cu el.
Mai aveti posibilitatea sa depuneti cerere la judecatorul delegat cu executarea care poate sesiza instanta după consultarea raportului întocmit de consilierul de probaţiune.
ART. 87 c.p.
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifică fie impunerea unor noi obligaţii, fie sporirea sau diminuarea condiţiilor de executare a celor existente, instanţa dispune modificarea obligaţiilor în mod corespunzător, pentru a asigura persoanei supravegheate şanse sporite de îndreptare.
(2) Instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, atunci când apreciază că menţinerea acestora nu mai este necesară.

Mai exista si posibilitatea sa va adresati instantei de executare daca doriti sa parasiti teritoriul tarii, in conditiile de mai jos.

ART. 46 Legea 253/2013
Acordul instanţei de părăsire a ţării
(1) În cazul în care, pe durata termenului de supraveghere, persoana supravegheată doreşte să părăsească teritoriul ţării, în condiţiile în care prin hotărârea judecătorească are impusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. i), respectiv art. 93 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, solicită instanţei de executare încuviinţarea în acest sens.
(2) Cererea persoanei supravegheate se soluţionează în camera de consiliu, după ascultarea acesteia şi a consilierului de probaţiune. Instanţa se pronunţă prin încheiere definitivă. Durata părăsirii ţării nu poate depăşi 30 de zile într-un an. Durata permisiunii se include în termenul de supraveghere.
(3) O copie a încheierii definitive se comunică, de îndată, serviciului de probaţiune competent, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Direcţiei Generale de Paşapoarte.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a conduce în perioada de probațiune Mihaid2 Mihaid2 Buna ziua ! Sunt in perioada de probațiune ! Pe aceasta perioada am obligația de a nu conduce autoturisme Întrebarea mea este : Pot face ceva pentru a ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a parasi tara pe perioada suspendarii sub supraveghere ValentinPantazica ValentinPantazica Salutare! Am primit 3 ani cu suspendare sub supraveghere si 100 de zile in folosul comunitatii pentru o infractiunea de distrugere Art.253 , al.1 si 4 , si ... (vezi toată discuția)
Exista vreo posibilitate pentru a parasi tara? Al Bundy Al Bundy In baza art. 67 alin. 1 Cp cu referire la art. 68 alin. 1 Cp aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 ... (vezi toată discuția)