avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interdictia de a parasi tara pe perioada suspendarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interdictia de a parasi tara pe perioada suspendarii sub supraveghere

Salutare! Am primit 3 ani cu suspendare sub supraveghere si 100 de zile in folosul comunitatii pentru o infractiunea de distrugere Art.253 , al.1 si 4 , si interdictie de parasirea tarii!
Astazi m-am prezentat la serviciul de probatiune si doamna de acolo mi-a spus ca este foarte greu sa obtin aprobarea de parasirea tarii , dar i-am explicat doamnei ca inainte de comiterea faptei , aveam contract de munca legal in UK , si daca aduc contractul de munca precum ca muncesc cu forme legale in UK tot nu pot parasii tara si sa ma prezint la un anumit timp specificat de ei? doamna mia spus ca este aproape imposibil si asa !!! Intrebarea mea este : CE SANSE SUNT SA PRIMESC APROBAREA DE PARASIREA TARII DEOARECE EU ACOLO MUNCESC DE 2 ANI X-(#-o
Sansele sunt cele pe care vi le-a spus dna de la probatiune.
Nu inteleg , vii cu dovezi ca muncesti cu forme legale , ai adresa unde locuiesti in tara respectiva ! Ce este imposibil ca vreau sa parasesc tara pe motiv ca muncesc acolo , si aduc si inscrisuri la dosar precum ca asa este?! Nimic nu este imposibil ,parerea mea
Nu inteleg ce nu intelegeti, ati fost condamnat si nu veti executa pedeapsa inchisorii aplicate de instanta deoarece instanta a dat dovada de clementa si v-a suspendat executarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere in care trebuie sa respectati masurile de supraveghere si obligatiile ce va revin.
Instanta a dispus ca pe perioada termenului de supraveghere sa respectati obligatia de a nu parasi tara, prin urmare Serviciul de probatiune nu poate dispune peste hotararea instantei.
Avand in vedere ca numai instanta este cea care poate dispune modificarea obligatiilor, respectiv incetarea executarii unora dintre obligatii, ar trebui sa incercati sa va adresati instantei cu o cerere motivata in acest sens si insotita bineinteles de inscrisurile doveditoare .

Art. 95 c.proc.pen.
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifică fie impunerea unor noi obligaţii, fie sporirea sau diminuarea condiţiilor de executare a celor existente, instanţa dispune modificarea obligaţiilor în mod corespunzător, pentru a asigura condamnatului şanse mai mari de îndreptare.

(2) Instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, când apreciază că menţinerea acestora nu mai este necesară.


I se poate incuviinta sa paraseasca teritoriul tarii pe o durata de cel mult 30 de zile(conf.art.46 din Legea 253/2013) intr-un an, obligatia nu cred sa o modifice in sensul sa poata lucra afara, cel putin, nu la inceput, dar fireste poate incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Cum as putea face o contestatie sa o trimit la o judecatorie sa imi poata scoata interdictia de a parasi tara ? (vezi toată discuția)
Suspendare cu supraveghere Stinga mihai Stinga mihai Buna ziua as dori sa stiu ce poate face anul asta am primit o pedeapsa cu suspendare de 1an si 8 luni si supraveghere pana in 2020 adica 3ani si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua în anul 2019 am fost condamnat de judecătoria craiova ... Transil Transil Buna ziua, prin sentința pronunțată în 06.06.2019 am fost condamnat de judecătoria Craiova la un an cu suspendare pentru conducerea sub influența ... (vezi toată discuția)