avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul de a conduce în perioada de probațiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul de a conduce în perioada de probațiune

Buna ziua ! Sunt in perioada de probațiune !
Pe aceasta perioada am obligația de a nu conduce autoturisme
Întrebarea mea este :
Pot face ceva pentru a îmi scoate aceasta obligație , nu am
Avut niciodată permisul suspendat
Sunt de 2 luni in probațiune și încă am permisul in buzunar
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mihaid2 , utilizator 12:15, 31 Iulie 2020
Copiati minuta sa vad exact solutia.
l pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere În baza art. 83 C. pen. amână aplicarea pedepselor stabilite inculpaţilor pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit art. 84 Cod penal. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. obligă inculpaţii ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. g) Cod penal pe durata termenului de supraveghere impune inculpaţilor obligaţia de a nu conduce vehicule pentru care este obligatorie deţinerea permisului de conducere. În baza art. 83 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 500 fiecare, ocazionate de soluţionarea fondului. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 18.06.2020.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Copiati minuta sa vad exact solutia.

Va puteti adresa instantei pentru incetarea acestei obligatii, lasati sa treaca macar 1 an, trebuie sa discutati si la probatiune sa faca un raport de evaluare.
ART. 87 c.p.
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifică fie impunerea unor noi obligaţii, fie sporirea sau diminuarea condiţiilor de executare a celor existente, instanţa dispune modificarea obligaţiilor în mod corespunzător, pentru a asigura persoanei supravegheate şanse sporite de îndreptare.
(2) Instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, atunci când apreciază că menţinerea acestora nu mai este necesară.

ART. 48 Legea nr. 253/2013
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) În situaţia în care, pe parcursul termenului de supraveghere, consilierul de probaţiune constată că se impune modificarea conţinutului unora dintre obligaţiile stabilite în sarcina persoanei supravegheate, impunerea unor noi obligaţii sau încetarea executării unora dintre cele dispuse, sesizează instanţa de executare, potrivit art. 87 din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Sesizarea instanţei poate fi făcută şi de către judecătorul delegat cu executarea, la cererea persoanei supravegheate sau a persoanei vătămate, după consultarea raportului întocmit de consilierul de probaţiune.
Deci un an de zile nu pot face mai nimic...
Eu v-am spus parerea mea, dvs puteti incerca si maine.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Încredințare volan danny974€ danny974€ Va salut Pe data de de 01 04 2016 am dat iubitei mele mașina sa o conducă pe un drum de țara neiluminat și neasfaltat ( eu crezând ca nu este drum ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ce trebuie sa fac acum???cand voi putea avea permis din nou? CRYCRIS CRYCRIS Solutia pe scurt: În baza art.396 alin.1 şi alin.4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare mi se va anula permisul pe 24 ... cata312321 cata312321 buna ziua am si eu o intrebare mi se va anula permisul pe 24 martie am traseul si am primit acceasta sentinta Ora estimata: 11:00 Complet: CP4 Tip solutie: ... (vezi toată discuția)