Daca eu am calificare (diploma de la cursuri de specializare, atestate de Ministerul Muncii) pentru postul de croitor si vreau sa ma angajez pe acest post la o firma, firma are dreptul sa ma angajeze ca muncitor necalificat?
Si daca da, de ce credeti ca ar face asta?
Buna ziua,
Daca stiti meserie va va angaja calificat.
Daca aveti doar diploma si nu stiti meserie va va angaja necalificat ca sa va invete meserie.
Nu conteaza ce diplome aveti ci cata meserie stiti la proba de lucru.
Un alt motiv este salariul.
Stiu meserie pentru ca am lucrat in domeniu mai bine de 10 ani. Calificarea o am doar de 5 ani, insa. Dar mi s-a spus direct, in fata, ca indiferent daca am sau nu calificare, 'momentan va angajam ca necalificat'.
Este legala o astfel de angajare?
Am auzit ca pentru un necalificat, chiar daca lucreaza norma intreaga, angajatorul nu e obligat sa ii ofere salariul minim pe economie, este adevarat?
Incadrare co
CR_MA
buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)
Stabilire nivel salar
ametist
Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce ... (vezi toată discuția)