avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire nivel salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire nivel salar

Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce salar ar trebuie sa-l angajez?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 07:30, 4 Martie 2008
Pe ce post este angajat?
.Daca postul pe il angajati este spre exemplu muncitor necalificat cursul despre care vorbiti nu foloseste la nimic.Ca atare in acest caz, salariul de incadrare va fi de 500 ron la care se va adauga sau nu in functie de vechimea in campul muncii un spor de vechime.
ametist a scris:

Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce salar ar trebuie sa-l angajez?#-o


Salariul se negociaza nu se stabileste de catre angajator.
Minimul de la care se porneste este minimul pe economie 500 ron pentru necalificati la care se adauga indicele de erarhizare in functie de post si calificarea care o are salariatul in functie de postul pe care il ocupa, dar acesta este baza de la care se porneste..............de la baza pana la stabilirea salariului se trece prin procesul de negociere.
Pentru un raspuns corect in ceea ce priveste minimul de la care se porneste spuneti pe ce post doriti angajarea si ceea ce scrie pe diploma de la camera de comert la calificare, nu denumirea cursului urmat. De ex: cursul este : "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" calificat " lucrator comercial" sau " vanzator" sau .........ce scrie pe diploma ...........
Cred ca faceti o confuzie atunci cand vreti sa stabiliti nivelul de salarizare al angajatului.
Salariul nu se stabileste in functie de studiile angajatului, ci functie de nivelul de studii necesar ocuparii postului respectiv.
Sunt frecvente cazurile in care absolventi de studii superioare sunt angajati pe post de vanzator. Acestia vor primi salariul minim aferent postului de vanzator si nu salarul minim aferent unui post in care sunt necesare sudiile superioare.
Salariul, asa cum s-a mai scris, este stabilit in functie de nivelul de studii necesar ocuparii postului respectiv. Legea stabileste doar salariul minim, astfel ca incepand cu data de 01.01.2008 acesta este de 500 lei. La acest salariu se agauga coeficienţi minimi de ierarhizare prevazuti de art.40 din CCMN pe anii 2007 - 2010, si anume :
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.

Alte discuții în legătură

Angajare cu 8 clase scorus69 scorus69 Buna ziua Pot sa angajez o persoana in comert cu ridicata produse nealimentare pe post de vanzator dar are 8 clase fara nici o alta calificare?Daca nu se ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana fara calificare ncris78 ncris78 Sunt PFA, cod caen 4779, si as dori sa imi angajez o persoana care sa se ocupe de magazinul de mobila second-hand. Pe ce post as putea angaja persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)