avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporurile in institutiile sanitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporurile in institutiile sanitare

Buna ziua. As dori sa aflu opinia dumneavoastra in urmatoarea speta
In anul 2012, spitalul de dermatologie. la care lucram a fost desfiintat ,iar tot personalul a fost transferat la un alt spital , cu profil de boli infectioase, noi devenind o sectie de dermatologie. La angajare noi am ramas cu sporul de 15% cum am avut si la vechiul spital. Trebuie sa precizez ca cel mai mic spor in spital ( de care beneficiaza personalul administrativ si muncitorii necalificati este de 25%), in schimb cei care am venit in urma cu 5 ani , nu beneficiem decat de 15% in continuare. Doresc sa stiu daca este legal si ce demersuri putem face pentru a avea si noi aceleasi drepturi.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 23 Septembrie 2017
Sporurile care se acorda in spitalul dvs. se stabilesc pe locuri de munca/ posturi/ meserii, prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma cu respectarea legislatiei in vigoare pe care o gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_199...
Prin contractul individual de munca, in baza deciziei interne a angajatorului, se stabileste cuantumul sporurilor pentru fiecare lucrator in parte.
Ne puteti posta in ce conditii s-a efectuat transferul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la sporul de periculozitate! CristinaCAT CristinaCAT Buna ziua! Sunt registrator medical in cadrul sectiei Psihiatrie Barbati la Spitalul Municipal Sighetu-M. Doresc un sfat in legatura cu dreptul de a primi ... (vezi toată discuția)
Spor periculozitate medicina dermacris dermacris Angajații secției dermatologie Spital jud Suceava lucrează pentru pacienții cu Covid 19 internați în secția boli infecțioase, dar nu.li s a făcut ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale buna ziua.sunt angajat ca șofer la un spital cu profil pneumologie ... Bv-Adi Bv-Adi Buna ziua.sunt angajat ca șofer la un spital cu profil pneumologie TBC și desigur mai nou covid 19 din octombrie 2020.transport pacienți infecțioși cu TBC ... (vezi toată discuția)