avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale Buna ziua.sunt angajat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale Buna ziua.sunt angajat ca șofer la un spital cu profil pneumologie ...

Buna ziua.sunt angajat ca șofer la un spital cu profil pneumologie TBC și desigur mai nou covid 19 din octombrie 2020.transport pacienți infecțioși cu TBC și Covid 19 probe de sânge și sputa ajut la mutarea pacienților în secția spitalului.ptr aceasta activitate nu beneficiez de nici un spor de risc spre deosebire de restul angajaților din același compartiment (întreținere -transport).daca puteți să mă sfătuiți ce demersuri legale pot face in scopul obținerii acestor sporuri de risc va rog sa o faceți.mentionez că conducerea spitalului îmi refuza acordarea sporului pe motiv că nu e cadru legal!mulțumesc ptr orice sfat îl puteți da.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 3 Aprilie 2023
Hotărârea de Guvern nr. 153 din 29 martie 2018 - Anexa
art.12
(1) Nominalizarea personalului care beneficiază de spor pe locuri de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare se stabilesc de ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de unitate/sindicatelor afiliate la o federație reprezentativă pe grup de unități/sector sau, după caz, a reprezentanților salariaților, în limita prevederilor din prezentul regulament-cadru.
..

Vedeti actul normativ
[ link extern ]

Sesizati, intre timp , si Ministerul Sanatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sporuri stefania10 stefania10 Buna ziua! Doresc sa stiu, daca se poate, daca angajata fiind ca secretara, studii medii, cu atributii si de arhivar, din luna ian 2018, spital ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! v-as fi recunoscatoare daca si de data aceasta m-ati ... violetavio violetavio Buna ziua! V-as fi recunoscatoare daca si de data aceasta m-ati ajuta cu un raspuns! Noi, colectivul sectiei pediatrie din cadrul unui spital municipal,avem ... (vezi toată discuția)