avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum PROCEDEZ MAI DEPARTE?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum PROCEDEZ MAI DEPARTE?

Buna!
Sotul meu a avut un eveniment rutier acum un an la popasul Stana Costesti dintre Barlad si Vaslui.
Popasul respectiv se afla dupa o curba si ai vizibilitate foarte scazuta cand pleci de acolo, cam 20-30m. In ziua respectiva sotul meu a oprit la popas si la plecare s-a asigurat in oglinda, nu venea nimic si a iesit. A mers cativa metri si a auzit in spate scartait de frane si s-a dat cat mai pe marginea drumului sa evite ciocnirea dar cel ce venea din curba nu a mai reusit sa franeze si a intrat in spatele masinii sotului mei. Masina are avarii in spate stanga, si tripla din spate stanga sparta.
Politia rutiera i-a dat amenda sotului meu, si a decis suspendarea permisului pe o perioada de 3 luni. Sotul meu a facut contestatie la procesul verbal dar a pierdut si apoi a facut recurs si iar a pierdut. S-a hotarat suspendarea permisului pe 3 luni, 6 puncte penalizare si amenda.
Ce putem face mai departe tinand cont de faptul ca in momentul punerii vehiculului in miscare nu era nimic in spate, curba e foarte periculoasa, soferul care venea avea viteza si nu a reusit sa evite impactul si ceea ce e mai important masina condusa de sotul meu era deja angajata in trafic, cu viteza mica, e drept si avem si martori care au confirmat asta in instanta dar nu s-a luat in considerare?
Ce putem face? Nu vrem sa i se ia 6 puncte mai ales ca nu se considera vinovat de incident, zona este periculoasa si cu vizibilitate redusa, au loc accidente destul de des acolo, iar masina a fost lovita in spate si nu lateral cum ar fi fost daca nu acorda prioritate?
Cel mai recent răspuns: vioavram , utilizator 15:46, 5 Octombrie 2009
daca deja instanta s-a pronuntat irevocabil asupra valabilitatii si legalitatii pv, nu mai aveti ce face, decat vreo cale extraordinara de atac, fara prea mari perspective de succes.
Daca topografia drumului nu permite o asigurare corespunzatoare conducatorilor auto care ies din popas vinovatia producerii accidentului nu apartine nici sotului Dvs, nici celuilalt conducator auto.Vina apartine Directiei de Sistematizare si Urbanism al Judetului sau localitatii de care apartine respectiva zona. O vina o poarta si Ploitia Rutiera a avizat sistematizarea respectivei zone si semnalizarea acesteia. Dupa cate am inteles in locul respectiv s-ar fi impus instalarea unui semafor.
Domnule Cioan,
va multumesc! aici vroiam sa ajung! exact asa e cum spuneti dvs. problema eca noi trebuie sa demonstram acest lucru. nu trebuie semafor ci mai degraba atentionari pentru ca soferii sa incetineasca viteza. adica, nu putem sa punem la colt o persoana care sa ne spuna daca e drumul liber si putem pleca de la popas. marturisesc ca de multe ori cand merg la iasi si ajung la popasul acela plec cu teama de fiecare data ca m-ar putea surprinde o masina in timp ce ma incadrez sa plec de pe loc.
acum vreau sa stiu daca fac o harta a zonei si cer o statistica a accidentelor din zona respectiva si din vina cui sunt produse, daca aduc martori si mentionez ca nu e vina nici unuia dintre conducatorii auto, pot avea castig de cauza in instanta si sotului meu i se anuleaza hotararea judecatoreasca.
am nevoie de un avocat din iasi pt ca acolo se va judeca dar sa imi spuna de la inceput care sunt sansele de castig.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)