avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Mă aflam în localitate și doream să ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Mă aflam în localitate și doream să intru într-un ...

Bună ziua. Mă aflam în localitate și doream să intru într-un drum principal de pe un drum secundar unde aveam semnul cedează trecerea. În stânga vizibilitatea era de 100 m din cauza unei curbe. M-am asigurat și am intrat pe drumul principal însă din curbă a apărut un autovehicul cu o viteză vizibil peste limită și a fost nevoit să frâneze. Cine a greșit în această situație? Mulțumesc.

Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;
[ link extern ]
In opinia mea, ambii, insa nu exista culpa comuna in Codul rutier, de acee raspunsul depinde de motivul pentru care intrebati, daca a existat accident sau nu, amiabila sau nu etc.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

In opinia mea, ambii, insa nu exista culpa comuna in Codul rutier, de acee raspunsul depinde de motivul pentru care intrebati, daca a existat accident sau nu, amiabila sau nu etc.

Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Nu a existat accident. Însă șoferul autovehiculului a fost foarte nervos și am primit reproșuri din partea supervizorului meu. Am vrut doar să știu pentru mine dacă vina îmi aparține sau nu în totalitate. Mulțumesc încă odată.
In caz de accident, culpa comuna e cam greu de stabilit, nu aveti cum proba depasirea limitei de viteza de catre cel ce venea din spate. Asa ca va ramine neacordarea de prioritate, de catre dvs.

Ovi_Dell a scris:

[ Am vrut doar să știu pentru mine dacă vina îmi aparține sau nu în totalitate.

Tineti seama ca opinia mea este bazata pe viziunea dv. subiectiva. Daca vi s-au adus reprosuri, intrebati-i pe ei cum au vazut lucrurile. Adesea in filmarile politiei lucrurile sunt altfel decat le-a perceput conducatorul auto.
Asadar, pentru stabilirea obiectiva a culpei nu se poate folosi doar perceptia uneia dintre partile implicate.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)