avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj teren

Buna ziua.
Se da urmatoarea speta: este vorba de un teren detinut in cote de 1/4 de 4 coproprietari (A, B, C, D). Coproprietarul A vrea sa preia prin partaj cota lui B.
Terenul nu are cadastru si nu este intabulat in cartea funciara.
Intrebarea este daca se poate incheia partaj doar intre A si B fara participarea coproprietarilor C si D?
Are aplicabilitate art 684 cod civil daca cotele lui C si D nu sunt afectate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:26, 23 Septembrie 2017
Da, are aplicabilitate art.684 alin 2.
Nu puteti încheia nici un act de partaj fără participarea tuturor coproprietarilor.
Si nici fără documentatie cadastrala pentru imobilele pe care doriți să le parajati și nici fără intabulare.
Raluca Balan a scris:

Da, are aplicabilitate art.684 alin 2.
Nu puteti încheia nici un act de partaj fără participarea tuturor coproprietarilor.
Si nici fără documentatie cadastrala pentru imobilele pe care doriți să le parajati și nici fără intabulare.

Dna notar, potrivit art 36 lit c din Legea 7/1996 partajul se poate face chiar daca imobilele nu sunt intabulate si nici nu au cadastru..
Poate ca aveti dreptate referitor la art 684, desi nici acolo nu cred ca aveti.. am dubii ca se aplica avand in vedere ca dreptul celorlalti coproprietari nu este afectat.. in ce calitate ar semna actul de partaj acestia?

Multumesc
Atunci, adresați-va unui notar care să vă facă partajul fără cadastru și intabulare. Cand o sa găsiți, anuntati-ma :)
Apoi, ceea ce doriti dvs este o vânzare de cota. Nu un partaj. Ca partaj înseamnă ieșirea din indiviziune, adică sistarea coproprietatiii, adică partajarea bunurilor in natura si preluarea in proprietate exclusivă.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
M-am adresat doamna.. chiar anul trecut am facut partaj pe alt imobil fara cadastru. E prevazut de lege, deci este LEGAL.
Dvs ati da respingere unui asemenea act? Sunt curios cum o motivati.. :)

Atunci care e rostul întrebării dvs?
Încheiati actul la notarul respectiv.
O motivez prin faptul ca lipseste cauza actului de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire teren comun mondan mondan Buna ziua. As dori sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste situatia data. Exista un duplex cu mai multi proprietari si o bucata de pamanat comuna ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. zatara zatara Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in ... (vezi toată discuția)