avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta Fond Reparatii Abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta Fond Reparatii Abuziv

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarele:
In luna martie 2017 am achizitionat un apartament in care m-am mutat in luna iulie 2017.

In momentul achizitionarii vechiul proprietarul a primit de la asociatie adeverinta care atesta ca, are 0 datorii la intretinere.

Dupa 6 luni, adica in Octombrie, administratoarea si-a adus aminte ca, defapt vechiul proprietar nu a vrut sa achite (pe vremea cand era inca proprietar) un fond de reparatii de 280 lei si sa gandit ea ca sa il platim noi. (repet, dupa 6 luni). A aparut brusc pe avizier ca si restanta.

Ce ar trebuii sa fac in situatia asta?
Aceea adeverinta se refera doar strict la cheltuielile de bloc? Fondul de reparatii nu intra in aceea adeverinta?

Cum as putea sa merg mai departe? Unde sa fac sesizare?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
KiralyOtto, utilizator
Cel mai recent răspuns: KiralyOtto , utilizator 21:13, 25 Septembrie 2017
Evident ca din documentele asociatiei de proprietari rezulta fara putinta de tagada data nasterii debitului-care este anterior preluarii dreptului de proprietate asupra apartamentului de catre dv
Reprezentantii asociatiei de proprietari daca doresc recuperare debit au dreptul sa se instituie cu pretentii fie impotriva vanzatorului fie impotriva aceluia care a exercitat in mod defectuos atributiile functiei si nu a inregistrat corect si complet situatia financiara a vanzatorului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana una alta, administratoarea asociatiei a pus restanta in contul lui @KiralyOtto si s-a spalat pe maini. Intrebarea este, ce trebuie sa faca userul? (nu ce trebuie sa faca asociatia de proprietari).
Cineva cu alte păreri? Un sfat va rog!
Zi frumoasa!
Pai ce alte pareri? Apelati la drepturile si obligatiile proprietarului.
In prima instanta, contestati in scris la conducerea as. prop. ''marlania", apoi - functie de raspuns, puteti merge la primarie unde fiinteaza un birou care sprijina as. prop. - aratati toate aspectele. Desigur, se poate merge si in instanta.
Succes!
o alta nelamurire pe care o am, este daca accea adverinta care atesta ca proprieterul nu are deatorii se refera doar strict la cheltuieli/intretinere, sau include si acest fond de reparatii sau fond de rulment?

administratoarea sustine ca aceea adeverinta se refera strict la cheltuieli, este adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la intretinere dupa cumpararea apartamentului bettyq bettyq Buna ziua. Am cumparat un apartament in martie 2014. Administratorul i-a eliberat vanzatorului o adeverinta prin care confirma ca apartamentul este cu plata ... (vezi toată discuția)
Restante fost proprietar KinDreD KinDreD Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o \"restanta\" de 356 de m3 apa rece. Cel mai ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere la vanzare cumparare austyn austyn Buna ziua am si eu o nelamurire,pe 23 dec am semnat cotractul de vanzare cumparare a unui apartament prin programul prima casa .Vechiul propietar a adus ... (vezi toată discuția)