avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vechime la PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vechime la PFA cu norma de venit

Se considera vechime in munca perioada in care lucrez in regim de PFA cu norma de venit?
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 16:32, 7 Octombrie 2009
Vechimea in munca, pt pensie e recunoscuta in baza unui contract cu casa de pensii.
Pt salariati acest contract vine automat din derularea contractului de munca si angajatorul e cel care onoreaza platile lunare (contributii si retineri),
Pt PFA sau administratori de firme (cand nu sunt salariati), persoana in cauza incheie un contract direct cu casa de pensii, pt suma X (cat se vrea, dar nu mai putin decat salarul minim pe economie) si plateste lunar contributia pt pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca Lidia Popa Lidia Popa Un antreprenor detine un PFA impozitat la norma de venit . Nu este angajat cu contract de munca in cadrul acestui PFA , insa , decide , indiferent de venitul ... (vezi toată discuția)
Statut de angajat si pfa roxa10 roxa10 ce obligatii ii revin unei PFA, respectiv contributii CAS, somaj, Casa de Pensii, cand aceasta PFA are statut dublu adica este si angajat intr-o functie ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale richy richy Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar. Vreau sa imi infiintez un PFA pe sistem real. Mentionez ca sunt angajat cu norma de 4 ore ... (vezi toată discuția)