avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatii fata de politist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatii fata de politist

Buna seara ! In timp ce ma aflam la volanul masinii prietenului meu aflata in parcarea din fata blocului (motorul fiind oprit), doi agenti de politie s-au oprit in dreptul masinii si au inceput sa imi ceara buletinul si documentele masinii.Le-am dat buletinul,dar documentele masinii nu am avut de unde sa i le dau. Eu am fost trimis de prietenul meu sa iau niste lucruri din masina lui personala,dar nu m-am gandit niciodata ca daca ma voi urca in masina prin partea soferului voi fi nevoit sa prezint politiei documentele masinii...(masina fiind cu motorul oprit in parcare). Unul dintre agenti mi-a dat amenda pentru ca nu i-am prezentat documentele masinii si permisul de conducere, desi nici nu am permis de conducere...ba mai mult ..mi-a marit amenda pentru ca masina nu ar fi fost parcata tocmai regulamentar. Vreau sa stiu si eu daca este legal cum au procedat agentii de politie. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: assportiva , utilizator 01:20, 26 Septembrie 2017
Ati comunicat agentilor de politie ca nu sunteti proprietarul vehiculului ?
Desigur
Nu m-au crezut, iar in procesul verbal (printre altele) au scris ca am refuzat sa le prezint documentele masinii. Eu asa ceva nu am mai vazut sau auzit sa i se intample altuia si de accea intreb, ce spune legea? este legal cum au procedat agentii? eu am termen de 15 zile sa contest amenda....Astept cu interes un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru 30 de zile + amenda pentru parcare neregulamentara, zile politistul K-tlyn K-tlyn Buna seara, In data de 25.02.2016, in jurul orei 13.50 ma deplasam cu autoturismul marca VW Golf, cu numarul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Participant la trafic, obligatii assportiva assportiva Buna ziua! Daca stau la volanul autoturismului, stationat in parcare, si vine politia si-mi cere documentele masinii, eu sunt obligat prin lege sa arat ... (vezi toată discuția)
Prezentarea dosarului de urmarire penala johnsdoeaccount johnsdoeaccount Cu respect, doresc sa aflu opinia dumneavoastra si eventualele sfaturi in urmatorul caz: In 2009, din cauza unor circumstante nefavorabile, mi s-a deschis ... (vezi toată discuția)