Buna seara ! In timp ce ma aflam la volanul masinii prietenului meu aflata in parcarea din fata blocului (motorul fiind oprit), doi agenti de politie s-au oprit in dreptul masinii si au inceput sa imi ceara buletinul si documentele masinii.Le-am dat buletinul,dar documentele masinii nu am avut de unde sa i le dau. Eu am fost trimis de prietenul meu sa iau niste lucruri din masina lui personala,dar nu m-am gandit niciodata ca daca ma voi urca in masina prin partea soferului voi fi nevoit sa prezint politiei documentele masinii...(masina fiind cu motorul oprit in parcare). Unul dintre agenti mi-a dat amenda pentru ca nu i-am prezentat documentele masinii si permisul de conducere, desi nici nu am permis de conducere...ba mai mult ..mi-a marit amenda pentru ca masina nu ar fi fost parcata tocmai regulamentar. Vreau sa stiu si eu daca este legal cum au procedat agentii de politie. Multumesc anticipat !
Nu m-au crezut, iar in procesul verbal (printre altele) au scris ca am refuzat sa le prezint documentele masinii. Eu asa ceva nu am mai vazut sau auzit sa i se intample altuia si de accea intreb, ce spune legea? este legal cum au procedat agentii? eu am termen de 15 zile sa contest amenda....Astept cu interes un raspuns.