avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre vecinătăți și vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre vecinătăți și vecini

Buna ziua,
Va rog o informatie sau un sfat in legatura cu vecinatatea. Speta este urmatoarea: casa mea are unul din pereti pe hotarul cu curtea vecinului meu. Vecinul are un depozit de gresie si faianta si a depozitat paletii de gresie lipit de peretele casei mele, in unele locuri lovind si spargand tencuiala si izolatia din polistiren expandat. Va rog mult sa imi raspundeti care este distanta minima la care el poate depozita gresia fata de peretele casei mele si care ar fi reglementarea legala pentru aceasta? Nu vreau sa fiu absurd sa-i spun sa o aseze la un metru de perete, dar macar sa pastreze o distanta de siguranta asa incat sa nu mai fie pericolul da a-mi strica tencuiala si izolatia in continuare. Pot sa-i cer un spatiu de macar 30-35 cm ca sa pot intra si sa repar ce a stricat si apoi sa mentina aceasta distanta in permanenta?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
chiru_sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: chiru_sorin , utilizator 13:59, 25 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa precederile Codului Civil art. 612, distanta ar fi de 60 cm.
Va sfatuiesc sa va intelegeti CIVILIZAT!
Multumesc mult pentru raspuns. Cu siguranta ne vom intelege ca doi oameni maturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Extindere coama acoperis peste perete limita comuna Lucian44 Lucian44 Buna ziua, Acoperisul, respectiv \"fusta\" acoperisului cat poate trece peste limita data de peretele comun limita de vecinatate (panta este ok spre vecin) ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)