avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv recuzare judecator pe art. 42 ncpc (1) alin 13.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv recuzare judecator pe art. 42 ncpc (1) alin 13.

Este motiv de recuzare daca acelasi judecator o mai participat la pronuntarea unei solutii intr-o cauza foarte similara, avand aceeasi parti?

Cazul concret:
Obligatie de a face, prin care incercam sa obligam Primaria din comuna sa forteze locuitorii amonte sa-si construiasca fose septice vidanjabile conform normelor in vigoare, s-a pus in discutie si lipsa Autorizatiilor de Constructii la acestea, inclusiv pentru cea care mi-am montat-o eu. In dispozitivul hotararii (bineteles pierdut) ramase definitive aceste aspect (lipsa A.C.) nu apare, insa rezulta indirect ca acestea au fost construite.

Acum, dupa 3 ani, toti am fost amendati pentru lipsa A.C. de catre Primarie, urmand ca contestatia PV sa fie solutionata de acelasi judecator.

Picanteria e ca exista si plangere penala pt. abuz in serviciu A.N. din cadrul Primariei, ca in inscrisuri sustineau ca vecinii si-au construit fose septice vidanjabile (insa acestea s-au dovedit astfel a fi fara A.C.), probabil la aflarea ca se fac investigatii de catre organele de cercetare penala au rezultat amenzile date. Intocmai responsabilul cu urbanistica citat acum 3 ani ca si martor a declarat ca nu o eliberat autorizatii de constructii pentru fose septice deloc in comuna.

Imi este frica ca daca formulez aceasta cerere de recuzare, voi fi amendat, deoarece atat lucratorii din cadrul Primariei, cat si judecatorii tot functionari publici sunt.

Alte discuții în legătură

Fosa septica vs statie de epurare vs fosa betonata OlgutaM OlgutaM As dori sa stiu daca in Romania anului 2012, intr-o localitate ilfoveana, pe o strada particulara cu case nou construite, este permisa \"fabricarea\" unei ... (vezi toată discuția)
Fosa septică - probleme cu vecinii Barbu Nicolae Barbu Nicolae Buna ziua, Am un spatiu comercial in suprafata de 50 mp. proprietate personala care este construit pe un teren de 200 mp. Vreau sa fac o covrigarie si am ... (vezi toată discuția)
Deversare ape fecaloid menajere anti77 anti77 M-am mutat cu familia de la oras intr-un presupus mediu mai curat la un sat intr-o casa construita 1975, numai ca sa aflu ca vecinii devarsa ape fecaloid ... (vezi toată discuția)