avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare pensie alimentara ptr minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare pensie alimentara ptr minor

sotia mea are un copil dintr-o relatie anterioara,detine hotarare judecatoreasca de incredintare si stabilire alocatie pentru minor,[pensie alimentare],tatal copilului a platit initial[cu intermitente] apoi a renuntat sa plateasca,ce putem face?actionare in judecata?daca avem castig de cauza cum il fortam sa plateasca,exista sanctionare penala daca nu doreste sa achite retroactiv, sau face dovada ca nu poate plati si atat?traieste linistit inainte,cum il fortam?multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: chain57 , utilizator 18:56, 7 Iulie 2011
daca in cursul cercetarilor nu se stabileste reaua credinta,atunci nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de Abandon de familie.Totusi...Sentinta civila este titlu executoriu
Si varianta punerii in executare a hotararii judecatoresti e una valabila , daca nu doriti sa apelati la organele judiciare(agenti de politie, procuror).

Varianta infractiunii de abandon de familie de detaliata de colegi mai sus.;)
buna,revin din nou si acum adaug faptul ca tatal (cel care nu plateste,nu are servici ,cum mai putem recupera ceva,de 3 ani am primit cand a vrut el spre exemplu anul acesta a pus de paste in aprilie si acum in iulie atat deci in 7 luni a pus doar de 2 ori,de 3 ani a pus doatr de 7 ori ,si asa pe sarite,cum mai putem recupera ceva,sau intradevar el poate sa stea linistit,a facut copilul si gata ..a scapat,e posibil asa ceva?la politie am facut plangeri de ambandon de vro 2 ani si la toate nimic,liniste si pace,el deci poate asa usor sa doarma,in romania asta chiar nu se poate face nimic unora ca ei sa plateasca,ce solutiiam,sunt mama copilului(scriu de pe cont actualului sot)sunt o mama disperata care se pare ca de 3 ani legea nu imi face dreptatew,politia doarme,dosarele,mele cu plangeri,a facut praf pe ele in sectiile de politie,ce imi ramane de facut? help,..... .
Buna ziu
sunt in aceiasi situatie si nu am reusit sa rezolv nimic.Am facut plangere penala .abandon de familie art 305,legi care pana la urma sunt date dar nu se pun in aplicare.
Daca nu are venituri nu are ce faca legea.
Ca sa il inchida mai trebuie sa deschid un proces si tot pe banii mei care nu ii am

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare beagr beagr in iulie s-a definitivat procesul prin care tatal copilului e obligat sa plateasca 300 ron,dar acesta refuza.la servici nu avrut sa dea acord,ca firma sa traga ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)