avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului

detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere .
as dori sa stiu daca pot amplasa niste bennere pe suprafata exterioara a balconului si a peretelui din dreptul proprietatii mele ,bineinteles dupa ce se obtine atutorizatia de la urbanism ?
as dori sa intreb daca imi pot amplasa un benner pe supraf ext a blocului in dreptul ap meu? ce obligatii decurg din acest lucru fata de asociatia de proprietari? trebuie sa cer acordul asociatiei pentru amplasare?
trebuie sa platesc pentru amplasarea acestuia? cine stabileste cit si ce modalitate sta la baza acetui calcul?

poate v ati mai intilnit cu asemenea situatii!!!
Cel mai recent răspuns: LAUAND , utilizator 23:00, 6 Octombrie 2009
LAUAND a scris:

va multumesc tuturor pentru raspunsuri.este logic ca amplasarea sa aiba loc dupa obtinerea certificatului de urbanism.intrebarea era daca proprietatea nu inseamna totalitateaperetilor interiori si exteriori care nu sunt parte comuna cu alti vecini?de ce ar trebui sa platesc taxa pe amplasarea acelui banner daca el este amplasat in dreptul propretatii mele pe partea exterioara a acesteai.bennerul nu este amplasat si pe peretele vecinului de dasupra mea!

Peretele dv exterior este parte comuna pentru ca pe el se sprijina peretele de la apartamentul de deasupra si al dv se sprijina pe peretele apartamentului de sub dv. si impreuna formeaza fatada blocului care este comuna si nimeni nu are voie sa-i schimbe forma , culoarea, aspectul fara autorizatii si aprobari.
In normele de aplicare a legii 230/2007 se prevede ca asociatia poate sa perceapa chirie pentru montarea de panouri, firme pe spatiul comun.

Art. 24. -
(6) Veniturile obţinute de asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociaţiei de proprietari, nu se plătesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment şi nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilităţi. Acest fond va fi depus în contul asociaţiei de proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul adunării generale a asociaţiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
raspunsuri total eronate..peretii exteriori sunt proprietate individuala...nu ai voie sa faci modificari...
Vezi obligatia proprietarului de a si repara peretii ..sau efectuarea termoizolarii pe suprafete diferite...
Si daca tot va place sa raspundeti...FERESTRELE APARTAMENTELOR...SUNT PROPRIETATE COMUNA?
Nu, numai peretii exteriori. Spatiul ferestrei nu este perete.
Peretele dintre Dv. si vecin al cui e?
Pentru edificare completa cereti acordul de asociere de la blocul Dv. si va veti lamuri complet si pentru totdeauna, sper, din ce este compusa proprietatea comuna, ca altfel vorbim vorbe..... si nu mai terminam
m am uitat si intradevar aveti dreptate ..spatiul ferestrei nu este perete..se vede prin el dna olga,,am de invatat multe de la dvs
Si intradevar ..era sa fac ca dvs...sa vorbim vorbe..si sa nu mai terminam.

Ps..peretele dintre mine si vecin este al meu si al vecinului..si cu acordul lui il pot si darama ...nefiind proprietate comuna.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
proprietaru, utilizator
eu ,consider ca daca amplasarea bennerului este pe timplaria pvc a balconului aferent proprietatii mele este parte integranta a proprietatii mele!!!!!

Alte discuții în legătură

Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)
Banner la balcon adi11cj adi11cj Buna ziua, Vreau sa pun un banner pe fatada balconului meu,un banner de promovare a afacerii mele proprii,apartamentul meu fiind si sediul social. Dar am ... (vezi toată discuția)
Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)