avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Situatie dificila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Situatie dificila

Buna ziua! De curand soacra mea si a pierdut geanta in care avea:cartea de identitate,certificatul de nastere si cel de casatorie. Prima problema ar fi ca aceasta nu are un domiciliu iar noi nu o putem lua in spatiu pt ca stam cu chirie...am inteles ca se poate face un buletin cu lipsa spatiu este adevarat? Si cum va putea face dovada ca este persoana care pretinde ? Imi puteti spune care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmam?Doamna are aproape 80 si nu are nicio diploma dearece are 4 clase. Si din pacate nu avem nicio copie dupa niciun act. Nu pot sa merg cu ea la politie si sa declar ca este persoana care se pretinde? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:45, 4 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Sa solicite o carte provizorie de la ultimul loc de domiciliu din cartea de identitate pierduta. Dupa care va solicita certificatele si mai apoi va cauta pe cineva care sa o ia legal in spatiu. Desigur exista si CIP fara adresa, dar daca are pensie se complica treaba. Chiar si medical cu carnetul de sanatate. Personal sunt de parere sa solicite un CIP de la ultimul loc de domiciliu pe motivul lipsa certif. nastere, casatorie, dov. adr. de domiciliu. Asta e problema cu cei care locuiesc in chirie, si anume ca actele de inchiriere nu sunt declarate la ANAF. Asa totul ar decurge mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soacra si a pierdut geata in care avea :buletin,certificat de nastere si cel de casatorie! AnaGabi AnaGabi Buna ziua! De curand soacra mea si a pierdut geanta in care avea:cartea de identitate,certificatul de nastere si cel de casatorie. Prima problema ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)