avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in legalitate constructie mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in legalitate constructie mansarda

Buna ziua. Am construit on mansarda in podul casei , fara ca sa stric aspectul acoperisului ( mansarda este sub acoperis ) . Dupa doi ani vecinii m-au reclamat la primarie. Am fost amendat , am platit amenda si am primit 180 de zile sa intocmesc documentatia de intrare in legalitate. Am inceput demersurile cu topogarful care trebuie sa faca ridicari topo 3D , pentru NUMARUL CADASTRAL. Problema este ca dupa efectuarea masuratorilor vecinii trebuie sa semneze cate o declaratie topografului ,declaratie pe care nu vor sa o semneze . Topograful zice ca fara semnaturile vecinilor nu poate continua lucrarea . Ce este de facut in situatia aceasta? poate cineva sa imi dea un raspuns concret si la obiect? Oare pe proprietaea mea nu pot construi fara acordul vecinilor ?Cum garanteaza constitutia proprietatea in acest caz. Eu doresc sa respect legea asa cum imi cere Primaria , dar ma vad impiedicat de vecinii rauvoitori. Va rog un raspuns concret cu pasii care urmeaza sa ii fac. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 25 Septembrie 2017
Daca vecinii se opun in a-si exprima acordul fara motiv, nu va ramane decat sa solicitati instantei o hotarare care sa le suplineasca acordul. Ati putea fie sa le explicati dvs, fie sa apelati la un mediator, fie la un avocat care sa le spuna ca acordul va fi obtinut pana la urma, cu timp pierdut si cu cheltuieli suplimentare de judecata pe care o sa le plateasca ei. Acum, speram ca nu se va ajunge acolo, insa cadastristul ce spune, el a mai avut cazuri d-astea, cum s-a rezolvat?
multumesc pentru raspuns. Cadastristul spune ca nu a mai avut asemenea caz
Sunt constructiile apropiate sau care este motivul pentru care va trebuie semnatura, ce distanta este intre constructia dvs si cea a vecinului? Sau nu ati avut intabulare pentru imobil si cadastristul face masuratori efectiv pentru teren, ca sa intabulati terenul (si constructiile existente)?
Oare pe proprietaea mea nu pot construi fara acordul vecinilor ?

Podul casei reprezinta parte comuna
Pentru a edifica constructie noua in partea comuna de imobil,obligatoriu este necesar acordul individual al coproprietarilor-care nu pot fi obligati sa isi dea acordul,mai ales daca au motive intemeiate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate constructie Daniel33 Daniel33 buna ziua. se da o casa realizata in 940, in bucuresti, inregistrata de atunci la fisc. casa realizata in 1940 nu are act de construire, exista doar act ... (vezi toată discuția)