se da o casa realizata in 940, in bucuresti, inregistrata de atunci la fisc. casa realizata in 1940 nu are act de construire, exista doar act proprietate pe teren. in anii 80 s a emis o adeverinta care atesta ca orice constructie anterioara decretului 52 parca se autorizeaza prin insasi aparitia decretului din anii 50.
in 1990 pe baza unei autoriz de consolidare am refacut in plus si acoperisul vechi si am reamenajat vechiul pod in spatiu locuibil. data fiind inaltimea initiala pod 4 m a fost realizata o supanta din lemn, deci avem un apt separat+mansarda.
intrebare-cum pot intabula daca la fisc apare supraf initiala a casei p+1+ teren + dependinte (pod, terasa), iar eu acum am toate acestea (p+1+depend+curte etc) dar podul e apt dotat complet iar sub acoperis a aparut un spatiu in plus-mansarda. ideea e ca amprenta e la fel, inaltime casa aprox la fel, dar in loc de un pod de h 4 m avem etaj+mansarda de h 4,5. stiu ca pt schimbare invelitoare nu tb acte, nici pt amenajari de interior.in plus:
-pe casa in cauza + teren s-au facut niste succesiuni da cu mentiunile de supraf existente si la fisc-deci teren in supr de xx si casa cu 4 camere + dep.nimeni nu mentioneaza acolo cite niveluri, cum dispuse-doar cstr fara autorizatie efectuata pe teren in 940. la toate succesiunile ulterioare s-a copiat pur si simplu dupa un act de succersiune din 970.
-nimeni nu ne-a deranjat, locuim acolo, avem si o firma acolo (ar putea exista dovada ca lucrarea s-a realizat acum mult mai multi ani decat cei 2 din lege si prin faptul ca materialele s-au decontat, firma avand sediu acolo).
-avem utilitati, facturi, decizii impunere etc, totul ok.
-nu exista nicio dovada ca aceasta casa arata asa au altminteri.nu exista planuri, doar anul constructiei si an dobandire teren.ar mai fi documentatie pt consolidare in febr 90 -unde se vede mai exact dispunerea spatiilor-dar pariez ca nu mai exista la ei, sau dc da, e intr o arhiva uitata. eu pe a mea o am dar cred ca pot uita de ea.
-se poate modif la fisc pur si simplu ducand noile schite? ei au mai modif la o casa a unui frate al meu doar pe baza unor schite de arhitect nestampilate, nenimic. just so-iata planurile, ok.
intreb in ideea noii legi propuse acum cu modif lege 50.
Contactati un cadastrist, a fost modificata de curand legea cadastrului in sensul de a putea intabula constructii executate inainte de anul 2000, fara a mai face formalitatile de intrare in legalitate.;)
Pod bloc
ContSters225393
Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)