avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare mansarda fara autorizatie, dar declarata la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare mansarda fara autorizatie, dar declarata la fisc..

Buna ziua,
In anul 2013 am inceput constructia ununi minibloc (4 apartamente) P+2, autorizatia de constructie a fost emisa pentru P+2 dar si aceasta cu intrare in legalitate (am inceput constructia inainte sa iasa autorizatia..), in Ianuarie 2014 am terminat aceasta constructie, dar am mai facut si o mansarda peste etajul 2 (aceasta nefiind cuprinsa in autorizatia de constructie) , la terminarea lucrarilor s-a facut receptia lucrarilor, dar doar a celor din autorizatie, am intabulat toata constructia mai putin mansarda, la fisc insa am declarat si mansarda pe care platesc impozit de la data delclararii Ianuarie 2014...
Cum as putea intabula acea mansarda, avand in vedere ca intrare in legalitate nu pot face (din cate am inteles nu se poate face intrare in legalitate la intrare in legalitate) , ma poate ajuta in vreun fel ca este declarata la fisc si platesc impozit ?
Ce cai legale as putea avea pentru aceasta problema ?
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: woe , utilizator 08:28, 31 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtineti autorizatia de construire pentru mansarda, apoi receptia si intabularea in CF.
Pai daca este deja construita nu se poate obtine autorizatie de constructie, normal ar fi intrare in legalitate, insa nici aceasta nu se poate daca deja s-a facut o data intrare in legalitate...
Alte idei ?
Primul răspuns este corect. Am făcut similar la casa cumpărată, era intabulat doar d+p+1e și ea avea și etaj 2. In București. A costat aprox. 1500eu planuri, autorizație, pv receptie plus atenții.
E că și cum ai casa făcută și ceri autorizatii că sa o înalți. La mine era ok in puz(cred că se cheamă) cu regimul de înălțime al casei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
woe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vila p+1e+m, in acte este doar p+1e! ce pot face? ARES99 ARES99 Am cumparat recent o vila P+1E+M (de fapt cam P+2E..)! In acte peste tot in afara de Certificatul de Urbanism (inclusiv Autorizatia de Construire) scrie P+1E. ... (vezi toată discuția)
Constructie la calcan floridemar floridemar Buna seara! Supun atentiei sumneavoastra urmatoarea speta: Locuiesc intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul al 2lea.Alaturi de imobilul in care locuiesc a ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa intabulata provizoriu ContSters192408 ContSters192408 Buna ziua. Am cumparat o casa p+1E in 2008 ,fara ca aceasta sa aiba receptia totala ,proiectul fiind p+2E.Din aceasta cauza casa a fost intabulata provizoriu ... (vezi toată discuția)