avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE LA CALCAN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE LA CALCAN

Buna seara! Supun atentiei sumneavoastra urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul al 2lea.Alaturi de imobilul in care locuiesc a cumparat cineva o casa batraneasca cu parter si pod. A inaltat casa cu inca un etaj si acum construieste mansarda pe calcanul meu. Nu a cerut nici semnatura si nici acord pentru asta.
Mentionez ca amprenta la sol a casei batranesti (constructia initiala) era lipita de calcan.
Este legal sa construiasca cineva lipit de peretele casei mele fara a cere acordul meu?
Daca exista o lege in acest sens va rog tare mult sa imi spuneti si mie care este acea lege si din ce an.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ganduri bune!
Cel mai recent răspuns: floridemar , utilizator 11:18, 30 Noiembrie 2023
verificati daca are autorizatie de constructie, e obligat s-o afiseze; contrar, interesati-va la primarie, serviciul de urbanism
Daca are autorizatie de constructie inseamna ca e legal? Exista posibilitatea sa fi obtinut cu pile aceasta autorizatie....chiar daca exista.
Construieste de 2 ani si abia saptamana trecuta a pus un panou (dupa ce am facut "scandal") pe care apare o autorizatie din septembrie anul acesta.
Am cautat putin si pe site-ul primariei si nu am gasit nimic.
CORECTEZ:
Acum am cautat mai atent pe site-ul primariei si am gasit asta:
"autorizarea lucrărilor executate fără autorizație de construire, consemnate în PV de constatare și sancționare a contravențiilor seria PLC nr. 1829/14.12.2021, continuarea lucrărilor începute de consolidare, etajare și reconfigurare locuință existentă, ap. 1 - 233189-C1-U2 - Sp+P+Pod, rezultând un regim de înălțime S+P+1E+M, alte lucrări necesare a fi executate pt.finalizarea lucrărilor și organizare execuție lucrări"

1. Credeti ca este legal ?
2. Care este legea care face referire la astfel de situatii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)
Necesitate acord casa calcan adi_obs_com adi_obs_com Buna ziua! Locuiesc intr-o locuinta tip duplex P+1E. In partea dreapta este cealalta locuinta din duplex, iar alipit de mine in partea stanga se ridica o ... (vezi toată discuția)
Vila p+1e+m, in acte este doar p+1e! ce pot face? ARES99 ARES99 Am cumparat recent o vila P+1E+M (de fapt cam P+2E..)! In acte peste tot in afara de Certificatul de Urbanism (inclusiv Autorizatia de Construire) scrie P+1E. ... (vezi toată discuția)