avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vila P+1E+M, in acte este doar P+1E! Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vila P+1E+M, in acte este doar P+1E! Ce pot face?

Am cumparat recent o vila P+1E+M (de fapt cam P+2E..)! In acte peste tot in afara de Certificatul de Urbanism (inclusiv Autorizatia de Construire) scrie P+1E. Am inteles din proiect ca mansarda ar fi trebuit sa aiba h=70 cm acolo de unde incepe acoperisul, dar faptic are aprox 150 cm inaltime. Spre mijloc e mai inalta chiar decat etajul 1. Am o clauza bancara care spune ca trebuie sa rezolv situatia. Mai am cam 2.5 luni la dispozitie. Chestia este ca acest \"constructor\" a construit doua vile duplex in aceste conditii, iar Receptia Lucrarii de catre Primarie s-a facut pe P+1E!!! (desi se vede clar ca mai e \"CEVA\" mare peste etajul 1). Eu pe incredere am semnat contractul, fiind insotit de catre un avocat (fara suparare! :) )care s-a uitat peste acte dar nu a sesizat aceasta neregula. Acum toata problema ar trebui rezolvata de catre \"constructor\", sau de catre mine? Pe banii cui? Am vrut o casa cu acte in regula si m-am ales cu o mare problema. Astept o sugestie va rog. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ARES99 , utilizator 16:32, 5 Aprilie 2008
Depinde de contractul pe care l-ati facut cu constructorul. Publicat-l si cu siguranta veti gasi un raspuns.
Exista procesul verbal incheiat la finalizarea lucrarilor? in cazul in care si acesta prezinta datele eronate despre constructie, luati legatura cu reprezentantii Primariei, pentru a reface receptia si a emite un nou proces-verbal (va fi necesara si modificarea autorizatiei, pentru a coincide cu procesul-verbal); pe baza acestor documente se va face intabularea in CF a constructiei.
De acord cu Cristina.
Din pacate, raspunderea e a dv. ca ati cumparat o casa care e una in acte si alta in realitate.
Avocatul ala e bun de plata... trebuia sa studieze actele ca lumea.
Mai ales cand aveti de-a face cu bancile, trebuia sa fie extraatent.
Consider ca ar trebui sa mergeti la el si sa-i aratati faptul ca actele incheiate de el au o buba care va poate aduce daune si sa va rezolve situatia.
Acum, evident, mai este si varianta in care avocatul nu a vazut casa si nu a stiut ca e altfel decat in acte. Atunci, nici el nu a gresit. Eu nu mai uit la proprietatea clientilor destul de des, dar le atrag atentia ca daca imobilul are o bucatarie transformata sau un zid daramat pot avea probleme. Darmite sa aiba o mansarda intreaga in plus.
Depinde si cum arata toate actele, nu numai contractul, dar si autorizatia si tot. Contractul de vanzare-cumparare... :( Sunt multe de studiat si vazut.
Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat.
Intentionez precum a spus si dna Cristina, sa iau leg cu doamna de la primarie care a semnat Procesul Verbal incheiat la finalizarea lucrarilor. Sper sa vrea si sa ma poata ajuta cu modificarile de rigoare. La urma - urmei, dansa a gresit. Oare autorizatia de constructie o poate reface asa, batand din palme, doar din cauza (sau datorita) faptului ca dansa a gresit?
Nu sunt pasibil de vreo enormitate de amenda si de o eventuala demolare a mansardei din cauza unei "greseli" a unui angajat al Primariei? Sa am curaj sa fac acest pas?
P.S: Aceasta doamna de la Primarie a intocmit urmatoarele acte:
- Certificatul de Urbanism, (care este pe P+E+M)
- Autorizatia de Construire (P+1E)
- Procesul Verbal de Receptie la Terminarea Lucrarilor (a facut parte din Comisia de Receptie) (P+1E)
E ceva ciudat in asta? Coincidenta?

Multumesc!
Daca discutati cu dansa si ii explicati situatia de fapt nu exista niciun motiv sa primiti vreo amenda, si situatia se poate remedia.
Consider ca nu este suspect ca dansa a intocmit toate cele trei acte.
In cazul in care primiti vreo amenda, o puteti contesta la instanta de contencios administrativ.
Succes!

Alte discuții în legătură

Constructie la calcan floridemar floridemar Buna seara! Supun atentiei sumneavoastra urmatoarea speta: Locuiesc intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul al 2lea.Alaturi de imobilul in care locuiesc a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire c.eleonora c.eleonora buna seara , in anul 2001 am obtinut autorizatie de construire pentru un imobil (duplex) format din S+P+1E+M,imobil ce a fost edificat ulterior. Initial , ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda fara autorizatie, dar declarata la fisc.. smith123 smith123 Buna ziua, In anul 2013 am inceput constructia ununi minibloc (4 apartamente) P+2, autorizatia de constructie a fost emisa pentru P+2 dar si aceasta cu ... (vezi toată discuția)