avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decadere drept de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decadere drept de mostenitor

Buna ziua.

Cum poti recastiga dreptul de mostenitor daca in decurs de un an de la decesul mamei nu l-ai revendicat, fiind minor la momentul decesului, adult acum, dupa 2 ani de la deces?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:59, 25 Septembrie 2017
Buna seara
Dezbateti succesiunea fie la notar daca va intelegeti cu restul mostenitorilor fie in instanta daca nu va intelegeti.
Nu este decadere din drept faptul ca, minor fiind, nu ati acceptat o succesiune.
Nu exista termen de dezbatere a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Termen pentru succesiune motraux motraux Cat timp de la survenirea decesului unei rude pot sa deschid succesiunea avand calitatea de unic nepot al persoanei decedate ? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)