avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan, redobândire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan, redobândire permis

Ce pedeapsa primesc , daca am fost prins in trafic sub influenta bauturilor alcoolice, am fost depistat cu 0,46 mg/ aer respirat! Si la sange 0,95 respectiv 0,75! In ce conditii imi pot redobandii dreptul de a conduce???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe durata cercetarilor aveti dreptul de conducere suspendat.
Valoarea alcoolemiei din sange nu este foarte mare, existand posibilitatea ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala daca constată că nu există un interes public în urmărirea faptei raportat la circumstantele reale si personale.
In functie de timpul scurs de la depistare pana la prelevare, este posibil sa se solicite calculul retroactiv.
Daca veti fi trimis in judecata, in cazul unei solutii de renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul.
Amenda penala sau inchisoarea cu suspendarea executarii sub supraveghere, au drept consecinta anularea permisului.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere fara drept de circulatie pentru alcool b_mario77 b_mario77 este posibil ca pt o alcoolemie de 0,75 in aer expirat,sa fiu sanctionat doar cu o amenda in faza de urmarire penala,fara a se mai ajunge in instant?si daca ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan DumanIrina DumanIrina Buna ziua! Referitor la sanctiunile aplicate in urma descoperirii unei persoane conducand sub influenta bauturilor alcoolice, imi e neclara multitudinea de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)