avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA -Norma de venit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA -Norma de venit

Buna ziua,
Mi-am infintat un PFA cu norma de venit activitate in cod caen 6311 si 6312 legata de websituri si activitati conexe!
Am urmat toti pasi am inregistrat la finante dar am cateva nelamuriri. Cei de la Finante mi-au zis ca imi trebuie doar Registru Unic de control sa platesc impozitul si atat!
Eu activitatea mi-o desfasor cu firme din afara tari care ma platesc intr-un cont bancar. Ei imi trimit un fel de factura dar fara stampila lor si fara semnatura, eu completez datele contului unde sa trimita bani si eventual optional semnez dupa care o trimit inapo si in 20 de zile primesc bani, e ceva pe sistemul Google adsense cine cunoaste, bani veniti din diverse servici oferite cu situri web.
Eu nu emit facturi nu am legaturi sa am nevoie de casa de marcat sau stampila si nu tin nici un fel de evidenta, ma angajez sa le platesc impozitul si atat, pot avea probleme din acest punct de vedere?
Contul in care vin bani e un cont personal in care primesc bani s care nu au treaba cu activitatea de PFA, pot fi afectat din aceasta cauza, ar trebui sa deschid un cont special doar pentru PFA!?

Deocamdata astea 2 chestiuni ma framanta mai rau, daca ma oate cineva dumeri as fi recunoscator!

Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 10:11, 9 Octombrie 2009
Obligatiile Dvs. fiscale privind evidentele si registrele obligatorii sunt in stransa corelatie cu o eventuala depasire a limitei de 35.000 Euro a cifrei de afaceri a PFA/PFI. De asemenea, daca doriti, puteti sa delimitati un asa-numit patrimoniu de afectatiune, care clarifica unde se termina patrimoniul PFA, conform OUG 44/2008.
Cititi va rog urmatorul extras dintr-un articol de specialitate (daca va intereseaza integral, sursa este Internetul)

Norma de venit este doar o modalitate de impozitare a venitului obtinut de o persoana fizica autorizata care desfasoara una din activitatile economice independente reglementate prin O.M.F.P. nr. 1847 din 22 decembrie 2003 privind stabilirea Nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, pentru contribuabilii care isi desfasoara activitatea individual potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in M.Of. nr. 13 din 8 ianuarie 2004.
Modalitatea de stabilire a venitului net din activitati independente este reglementata la articolul 50 din Codul fiscal si trebuie privita de sine-statator, fara a fi coroborata cu legislatia fiscala privind TVA reglementata prin Codul fiscal de la art. 125 la art. 161.
Din punct de vedere contabil, pentru stabilirea impozitului datorat bugetului de stat aferent venitului net realizat stabilit pe baza normelor de venit, persoana fizica independenta nu are obligatia sa organizeze evidenta contabila in partida simpla.
Acest fapt prezinta un avantaj pentru o PFI care realizeaza o cifra de afaceri mai mare decat 35.000 euro deoarece este putin probabil ca organul fiscal poate verifica cifra de afaceri efectiv realizata. In acest sens, un alt mare avantaj pentru o PFI este faptul ca nu are obligatia sa depuna declaratie privind venitul efectiv realizat anual, asa cum impune articolul 83 din Codul fiscal pentru o PFA
PFI depune anual doar o declaratie de venit estimat conform articolului 81 din Codul fiscal si punctului 161 din normele metodologice de aplicare. Recomandabil este ca prin aceasta declaratie sa nu estimeze o cifra mai mare de 35.000 euro, astfel incat sa fie obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit cu tva bogdanblue bogdanblue Buna seara, As avea si eu o intrebare. Se poate infiinta un PFA norma de venit cu TVA chiar daca nu depasesc 35000E pe luna. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pfi vs. pfa aiutzy aiutzy Care sunt avantajele si dezavantajele in cazul constituirii in PFI ? dar PFA? (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu norma fixa de venit va rog sa imi spuneti daca imi mai trebuie freun tip de registru contabil ... (vezi toată discuția)