avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum procedez in această situație cu CASA.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum procedez in această situație cu CASA.

Bunica văduvă are 3 copii, tata, încă un fiu si o fică. Cei din urmă locuiesc la casele soților lor, tata rămânând in casa părintească.
Acum, bunica ar vrea sa imi dea casa direct mie, și nu tatălui meu.
Cum ar trebui să procedăm?
De ce acte vom avea nevoie ? Cât ne va costa?
Pot ceilalți fii sa ridice pretenții asupra hotărârii bunicii ?

Mulțumesc anticipat și vă doresc o zi minunată tuturor!
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:59, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Or sa poate, dupa decesulacesteia.
Daca va face act de vanzare cumparare trebuie sa fie fara rezerva uzufructului, uzului ori abitatiei sau in schimbul intretinerii pe viata ori a unei rente viagere, altfel este prezumat ca fiind donatie. Chiar si asa ei tot pot demonstra donatia deghizata, pentru ca nu aveti cum arata ca ati platit pretul, platile trebuind sa fie facute prin virament bancar.
Daca face donatie ar fi bine sa fie cu obligatie de intretinere, iar dumneavoastra sa pastrati toate documentele care ar putea sa demonstreze o eventuale prestatii de intretinere. In acest mod contractul o sa fie privit ca unul oneros.
La decesul bunicii or sa vina cei 3 copii care vor avea dreptul la rezerva succesorala, 1./2 din mostenire. Atunci o sa se puna problema cat anume este masa succesorala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa dezbaterea succesiunii de pe urma BUNICULUI (daca este decedat) bunica va poate vinde casa.
Casa trebuie sa aiba intabulare facuta si acte de proprietate.
Va sfatuiesc sa incheiati act de vanzare cumparare curat si cu respectarea prevederilor art. 30 din legea 17/2000.
Despre costuri nu va poate lamuri decat un notar din zona avand in vedere ca se stabilesc dupa grilele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)