avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Premiu catre o persoana juridica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Premiu catre o persoana juridica

O SC organizeaza in scopul stimularii vanzarilor, pentru distribuitori, un concurs conform caruia primii trei clasati beneficiaza de diverse premii in bunuri. Premiile vor fi facturate cu o valoare de 0.1 ron, cu mentiunea pe factura ca bunul reprezinta premiu cf decizie Consiliu de admnr.. din data de... in scopul stimularii vanzarilor. SC se declara impozitul este in sarcina ei nu a castigatorilor. Referitor la impozit cum il declar in declaratia 100 ? referitor la deducerea tva dc iau in considerare normele metodologice de aplicare a art. 128 (1) , acordarea de bunuri in scopul stimularii vanzarilor nu este considerata livrare de bunuri. Se poate "trezi cineva de la fisc sa imi incadreze acordarea de premiu la art. 128(4) litera b)? Eu consider ca nu pt ca beneficiarul premiului devine proprietar, si nu s-ar incadra la "bunuri achizitionate pt a fi puse la dispozitia altor persoane in mod gratuit" . Aici as incadra mai degraba o masina pe care o dau unui salariat sa o foloseasca in scop personal, etc

Alte discuții în legătură

Premii zepter expro expro cum inregistrez o fact .cu un premiu de la un concurs (fact intre 2 soc. com.) (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor cu premiile de tombola stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Am o nelamurie... O soc. com. organizeaza diverse campanii promotionale in cadrul carora organizeaza tombole si ofera bani, in bani sau in natura. ... (vezi toată discuția)
Tip contract razvanpirvu razvanpirvu Buna ziua, Detin o firma care se ocupa cu furnizarea de produse pentru hoteluri si restaurante (suntem distribuitori, nu producem noi produsele). Recent am ... (vezi toată discuția)