avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... model cerere reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

model cerere reabilitare

As dori sa stiu care sunt demersurile pentru o cerere de reabilitare?
Crerea o introduceti la instanţa care a judecat în primă instanţă cauza sau la instanţa corespunzătoare în a cărei circumscripţie domiciliati.

În cerere trebuie să se menţionati datele dvs, adresa, condamnarea pentru care se cere reabilitarea şi fapta pentru care a fost pronunţată acea condamnare, localităţile unde ati locuit si locurile de muncă din tot intervalul de timp de la executarea pedepsei şi până la introducerea cererii, temeiurile cererii; indicaţii utile pentru identificarea dosarului şi orice alte date pentru soluţionarea cererii. La cerere se anexează actele din care reiese că sunt îndeplinite condiţiile reabilitării.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Domnule/Doamna Președinte,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de condamnat/în calitate de soț/rudă apropiată a condamnatului … , formulez, în baza art. 530 C. proc. pen.

CERERE DE REABILITARE

cu privire la condamnarea de ... ani închisoare dispusă prin sentința penală nr.../... a Judecătoriei ... Tribunalului .../ Curții de Apel .../Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă prin neapelare/prin decizia penală nr... din data de ... a Curții de Apel.../Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru următoarele considerente:
În fapt, prin sentința penală nr... din data de ... a Judecătoriei .../Tribunalului .../ Curții de Apel .../Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă prin neapelare/prin decizia penală nr. ... din data de ... a Curții de Apel.../Înaltei Curți de Casație și Justiție, am fost condamnat la ... ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de .. prevăzute și pedepsite de art. ... constând în aceea că ....
Prin aceeași sentință am fost obligat la plata sumei de ... lei cu titlu de daune materiale și/sau morale către partea civilă ... și a sumei de ... lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
În baza acestei sentințe a fost emis M.E.P.Î. nr. … din data de ... de către Judecătoria .../Tribunalul .../Curtea de Apel ... . Pedeapsa a început a fi executată la data de ..., fiind eliberat la termen la data de ....
Ulterior acestui moment am locuit în localitatea .... iar ulterior, din data de ... în localitatea ..., obținând venituri licite necesare subzistenței în urma prestării activității de ... în cadrul unității angajatoare ....
De asemenea, învederez faptul că nu am săvârșit nicio altă infracțiune în intervalul de timp scurs din momentul eliberării din unitatea de detenție și am achitat integral daunele materiale și/sau morale și cheltuielile judiciare la plata cărora am fost obligat potrivit chitanțelor constatatoare a plății seria ... nr. ... eliberată de ... și seria ... nr. ... eliberată de ...
În drept, invoc dispozițiile art. 530 și următoarele C. proc. pen. raportat la art. 166 și următoarele C. pen.
În susținerea prezentei cereri atașez sentința penală nr. ... din data de ... a Judecătoriei .../Tribunalului ... / Curții de Apel .../Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă prin neapelare/prin decizia penală nr. ... din data de ... a Curții de Apel.../Înaltei Curți de Casație și Justiție, M.E.P.Î. nr. … din data de ... emis de către Judecătoria .../Tribunalul ... /Curtea de Apel ..., chitanțele seria ... nr. ... eliberată de ... și seria ... nr. ... eliberată de ..., adeverința nr. ... din data de ... eliberată de președintele Asociației de proprietari a imobilului situat în ..., contractul de muncă înregistrat la I.T.M. sub nr. ... din data de ..., certificatul de cazier judiciar seria ... nr. ... din data de ....
Față de aceste considerente solicit admiterea prezentei cereri și reabilitarea mea judecătorească cu privire la condamnarea de ... ani închisoare dispusă prin sentința penală nr. ... din data de … a Judecătoriei ... /Tribunalului .../ Curții de Apel .../Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă prin neapelare/prin decizia penală nr. ... din data de ... a Curții de Apel... /Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Data, Semnătura,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare conditionata IULIA47 IULIA47 Bună ziua. Va rog sa mă ajutați cu un model de cerere de liberare condiționată sa pot sa o motivez În FAPT și în DREPT pe vechiul cod penal .cu respect ... (vezi toată discuția)
Model cerere schimbare masura arest la domiciliu especialalecs especialalecs Buna seara, as dori daca poate pune cineva un model de cerere pentru schimbarea arestului la domiciliu cu controlul judiciar deoarece doresc sa ma angajez, am ... (vezi toată discuția)
Revizuire penal lazar 11 lazar 11 Buna seara o întrebare doresc sa știu pt un var aflat in Germania a fost condamnat pt 215 alin 1.3 4cu suspendare sub supraveghere 2,6ani dar el nu a comis ... (vezi toată discuția)