avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model cerere schimbare masura arest la domiciliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Model cerere schimbare masura arest la domiciliu

Buna seara, as dori daca poate pune cineva un model de cerere pentru schimbarea arestului la domiciliu cu controlul judiciar deoarece doresc sa ma angajez, am deja un loc de munca la firma tatalui meu dar pentru a ma putea angaja trebuie sa ma deplasez la medicul de familie si la fortele de munca, fapt pe care nu il pot indeplinii deoarece ma aflu in arest la domiciliu pentru complicitate la inselaciune cu prejudiciu 1520 de lei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: especialalecs , utilizator 16:12, 18 Februarie 2016

Domnule/Doamna Președinte,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de inculpat în dosarul nr. …. al … (organul judiciar pe rolul căruia se află cauza), formulez, în baza art. 242 alin. (2) C. proc. pen.

CERERE DE ÎNLOCUIRE A MĂSURII ARESTĂRII PREVENTIVE

În fapt, prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți/judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție/ a Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă prin ...........s-a dispus luarea măsurii arestării preventive față de subsemnatul.
Vă rog să dispuneți înlocuirea măsurii arestării preventive dispuse față de subsemnatul cu măsura … (arestului la domiciliu/controlului judiciar/controlului judiciar pe cauțiune), întrucât
........(Se vor motiva împrejurările din care rezultă dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii preventive mai ușoare şi că aceasta este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1) C. proc. pen) și punerea în libertate.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art. 242 alin. (2) C. proc. pen.


Data, Semnătura,



Domnului/Doamnei Judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție
sau
Domnului/Doamnei Judecător de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție
sau
Domnului/Doamnei Președinte al Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție

Acea motivare a imprejurarilor ce inseamna mai exact ? Eu sunt in arest la domiciliu, si vreau sa imi fie inlocuit cu control judiciar ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Model plangere penala - camera preliminara senny2007 senny2007 Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de plangere la judecatorul de camera preliminara? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? eusaisapte eusaisapte exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? (vezi toată discuția)